مقایسه اثر داروهای لتروزول و رالوکسیفن بر سلول های استرومای آندومتر انسانی در محیط کشت
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 169
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-23-5_004
تاریخ نمایه سازی: 2 مرداد 1402
Abstract:
مقدمه: لتروزول و رالوکسیفن از داروهای مورد استفاده در بیماریهای تولید مثل زنانه میباشند که هر یک دارای خواص و عوارض اختصاصی هستند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر داروی لتروزول و رالوکسیفن بر سلولهای استرومای آندومتر انسانی در محیط کشت انجام شد. روش کار: این مطالعه آزمایشگاهی در سال ۱۳۹۸، بر ۱۶ نمونه بیوپسی آندومتر زنان دارای سیکلهای قاعدگی نرمال و در فاز ترشحی انجام شد. هر بیوپسی پس از خرد کردن، تحت اثر آنزیم کلاژناز I قرار گرفت. سلولهای استروما با استفاده از صافیهای سلولی ۷۰ و ۴۰ میکرونی و لایه گذاری بر فیکول جدا و با رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی (آنتی ویمنتین) تایید شدند. سلولهای حاصل از هر بیوپسی به گروههای کنترل و لتروزول و یا گروههای کنترل و رالوکسیفن تقسیم شدند. در پایان دوره کشت (۱۵ روز)، سلول ها از نظر قابلیت زیست و مورفولوژی بررسی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده آزمون آماری آنووای یک طرفه و تست توکی انجام شد. یافته ها: تعداد سلول ها در گروه های کنترل و لتروزول ۱/۰، ۱ و ۱۰ میکرومولار به ترتیب ۷/۱۴، ۸/۷، ۶/۵ و ۲/۴ در ۱۰۴ و در گروه های کنترل و رالوکسیفن ۱/۰، ۱ و ۱۰ میکرومولار به ترتیب ۸/۲۱، ۹/۱۲، ۱/۹، ۳ در ۱۰۴ بود و اختلاف آنها معنی دار بود (۰۵/۰p<). نمره تغییرات مورفولوژی در گروه های کنترل و لتروزول به ترتیب ۸۶/۳، ۳۸/۳، ۶۸/۲ و ۰۸/۲ و در گروه های کنترل و رالوکسیفن به ترتیب ۹۸/۳، ۷۷/۳، ۷۲/۳ و ۱۸/۱ بود که اختلاف معنی داری داشتند (۰۵/۰p<). اثر لتروزول و رالوکسیفن بر قابلیت زیست و مورفولوژی سلول های استرومای آندومتر متفاوت بود. نتیجه گیری: لتروزول و رالوکسیفن اثر ضدتکثیری وابسته به دوز بر سلولهای استرومای آندومتر انسانی در محیط کشت دارند و اثر رالوکسیفن شدیدتر از لتروزول است.
Keywords:
Authors
مریم پورحیدر
دکترای تخصصی بافت شناسی، گروه علوم تشریحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران.
زهرا رشیدی
استادیار، دکتری تخصصی بیولوژی تولید مثل، مرکز تحقیقات باروری و ناباروری، پژوهشکده فناوری سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
مظفر خزاعی
استاد، دکتری تخصصی علوم تشریحی، مرکز تحقیقات باروری و ناباروری، پژوهشکده فناوری سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :