اثربخشی آموزش مادران با رویکرد آدلری – درایکورس بر اضطراب کودکان مبتلا به اختلالات دفعی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 75

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-24-4_009

تاریخ نمایه سازی: 10 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: اختلالات دفعی از جمله شب ادراری، بی اختیاری ادرار در روز و بی اختیاری مدفوع مشکلات رایج دوران کودکی هستند. این مطالعه به منظور تعیین اثربخشی آموزش مادران با رویکرد آدلری – درایکورس بر اضطراب کودکان مبتلا به اختلالات دفعی انجام شد. روش بررسی: این کارآزمایی میدانی روی مادران ۲۰ کودک مبتلا به اختلالات دفعی مراجعه کننده به کلینیک فوق تخصصی گوارش کودکان شهر گرگان با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری در سال ۱۳۹۹ انجام شد. بی اختیاری ادرار و بی اختیاری مدفوع کودکان بر اساس تشخیص پزشک از نوع اختلالات آناتومیک نبود و صرفا با علایم روانشناختی و اختلالات دفعی کارکردی شناسایی شده بودند. مادران در دو گروه ۱۰ نفری آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش، برنامه آموزشی به روش آدلری – درایکورس را در ۱۲ جلسه ۹۰ دقیقه ای دریافت کردند. برای گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. ابزار پژوهش مقیاس اضطراب کودکان اسپنس فرم والد سال ۲۰۰۱ (SCAS-P)  بود که توسط مادران در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری طی دوماه اجرا گردید و خرده مولفه های اضطراب شامل اضطراب فراگیر، هراس اجتماعی، وسواس-بی اختیاری، فوبی خاص و اضطراب جدایی مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها: میانگین نمره اضطراب کلی پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری گروه آزمایش به ترتیب ۴.۰۴±۶۹.۱، ۶.۱±۴۵.۸ و ۵.۹۴±۴۷.۸ و در گروه کنترل به ترتیب ۶.۵۸±۶۹ ، ۴.۸۹±۶۷.۸ و ۵.۵۹±۶۷.۶ به دست آمدند. نمرات پس آزمون تمامی زیرمقیاس های اضطراب کودکان در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل تفاوت آماری معنی داری داشتند (P<۰.۰۵) و این تفاوت در طول دوره پیگیری به جز زیرمقیاس وسواس –بی اختیاری پایدار بودند (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: آموزش مادران به روش آدلری –درایکورس باعث کاهش اضطراب کودکان مبتلا به اختلالات دفعی می گردد.

Authors

مهلا منصوری

Ph.D Candidate in Psychology, Department of Psychology, Gorgan Branch, Islamic Azad University, Gorgan, Iran.

افسانه خواجوند خوشلی

Assistant Professor, Department of Psychology, Gorgan Branch, Islamic Azad University, Gorgan, Iran.

محمد سبحانی شهمیرزادی

Associate Professor, Pediatric Gastroenterologist, Neonatal and Children’s Health Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Equit M, Klein AM, Braun-Bither K, Gräber S, von Gontard ...
  • Spence SH, Rapee R, McDonald C, Ingram M. The structure ...
  • Sahithya BR, Raman V. Parenting Style, Parental Personality, and Child ...
  • نمایش کامل مراجع