معرفی واژه اختصاری پیکوز

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 26

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_RUMS-15-2_001

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1402

Abstract:

سخن سردبیر Editorial مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان دوره پانزدهم، اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۰۰-۹۹ معرفی واژه اختصاری پیکوز Introducing the PICOS Abbreviation محسن رضائیان[۱] M. Rezaeian واژه اختصاری پیکوز PICOS در نگارش بخش مواد و روش های مطالعات مداخله ای (Interventional Studies)، جایگاه و کاربرد ویژه ای دارد. این نکته به خاطر آن است که حرف P از ابتدای کلمه بیمار (Patient) یا مسئله (Problem) و یا جمعیت (Population) اقتباس شده است. در حالی که حرف I از ابتدای کلمه مداخله (Intervention)، حرف C از ابتدای کلمه مقایسه (Comparison)، حرف O از ابتدای واژه پیامد (Outcome) و حرف S نیز از ابتدای واژگان طراحی مطالعه (Study Design) اقتباس گردیده است [۱]. به این ترتیب، واژه اختصاری پیکوز در واقع، به محققین مطالعات مداخله ای یادآوری می نماید که به طور دقیق در مواد و روش های مقاله خود باید مشخص نمایند که مطالعه بر روی چه بیمارانی، چه مسئله ای و یا چه جمعیتی صورت پذیرفته است، چه مداخله ای انجام شده، گروه مقایسه شامل چه کسانی بوده و پی آمد مطالعه شامل چه نکته ای می شده و برای مطالعه، چه نوع طراحی خاصی در نظر گرفته شده است. بدون شک، آشنایی با واژه اختصاری پیکوز به نویسندگان، داوران و خوانندگان فرهیخته مجله دانشگاه نیز کمک می نماید تا مطالعات مداخله ای را با فراست بیشتری به رشته تحریر در آورده، داوری نموده و مطالعه نمایند. همچنین، آشنایی با واژه پیکوز به متخصصین علوم بالینی کمک می نماید تا سوال بالینی خود را در قالب یک رهیافت جستجوی (Search Strategy) کارآ ترجمه نمایند[۲]. چنین رهیافت جستجویی کمک می نماید تا متخصصین بالینی برای پاسخگویی به سوالات مورد نظر و در نتیجه تغییر در ممارست بالینی خود، به بهترین و دقیق ترین مطالعات انجام شده دسترسی پیدا نمایند [۳]. Reference [۱] Centre for reviews and dissemination: Systematic Reviews: CRD’s Guidance for Undertaking Reviews in Health Care. York: University of York. ۲۰۰۶. [۲] Constantion G, Montano N, Casazza G. When should we change our clinical practice based on the results of a clinical study? Searching for evidence: PICOS and pubmed. Intrn Emerg Med ۲۰۱۵; ۱۰(۴): ۵۲۵-۷. [۳] Rezaeian M. Classification of Types of Article Based on Their Value in Modifying Clinical Practice. J RafsanjanUniv Med Sci ۲۰۱۶; ۱۵(۱): ۱-۲   [۱]- استاد گروه آموزشی پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان     تلفن: ۳۴۲۶۴۰۰۳-۰۳۴، دورنگار: ۳۴۲۵۵۲۰۹-۰۳۴، پست الکترونیکی: moeygmr۲@yahoo.co.uk

Authors

محسن رضائیان

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Reference[۱] Centre for reviews and dissemination: Systematic Reviews: CRD’s Guidance ...
  • Constantion G, Montano N, Casazza G. When should we change ...
  • Rezaeian M. Classification of Types of Article Based on Their ...
  • Constantion G, Montano N, Casazza G. When should we change ...
  • Rezaeian M. Classification of Types of Article Based on Their ...
  • نمایش کامل مراجع