بررسی وضعیت و علل مصرف مشروبات الکلی: مطالعه موردی همه گیری مسمومیت مصرف الکل در رفسنجان: سال ۱۳۹۲

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 115

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_RUMS-13-10_007

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1402

Abstract:

gte vml ۱]> چکیده زمینه و هدف: رفتارهای اجتماعی در ارتباط با متغیرهای متعددی شکل می گیرند. از این رو، سوء مصرف الکل به عنوان یک رفتار پرخطر را نمی توان جدای از نظام اقتصادی، فرهنگی و سیاسی دانست. هدف این مطالعه، بررسی علل مصرف مشروبات الکلی در شهرستان رفسنجان بود. مواد و روشها: مطالعه حاضر به صورت گذشته نگر و تلفیقی در دو مرحله کمی و کیفی انجام پذیرفت که شامل مطالعه میدانی همه گیرشناختی مصرف الکل و مصاحبه کیفی با خبرگان بود. در مرحله اول، اطلاعات ۸۰ نفر از مراجعین به مراکز درمانی از طریق پرسشنامه به دست آمد و در مرحله دوم ۲۴ نفر به عنوان نمونه مطالعه انتخاب شدند. در مرحله اول از شاخصهای توصیفی و در مرحله دوم از روش تحلیل محتوایی برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شد. یافتهها: براساس نتایج کمی، همه مصرف کنندگان مرد بودند و ۹۰ درصد، سابقه مصرف الکل داشتند. به علاوه ۹۰ درصد از مسمومین، دلیل مصرف الکل را بیکاری و نداشتن سرگرمی قلمداد کردند. نتایج کیفی نیز نشان داد در بعضی زیرگروهای جامعه، باورها و ارزشها به سمت مادی گرایی و فردگرایی در حال تغییر است و شبکههای مجازی و ماهوارهها موجب تشدید بیشتر ضعفهای اجتماعی شده است. نتیجه گیری: سوء مصرف الکل در جامعه مورد مطالعه به عنوان یک آسیب اجتماعی شناخته شد که دارای یک شبکه علیت پیچیده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و عوارض امنیتی و سلامتی سنگینی برای جامعه دارد. در این راستا، اقدامات درمانی و انتظامی در سطح فردی موثر نبوده و باید بر اقدامات اجتماعی پیشگیرانه تاکید گردد. واژههای کلیدی: سلامت، امنیت، رفتارهای پرخطر، سوءمصرف مواد، مصرف الکل

Authors

علی اکبر حقدوست

Research Center for Modeling in Health, Institute for Future Studies in Health, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.

مژگان امامی

Research Center for Health Management, Institute for Future Studies in Health, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.

مریم اسماعیلی

Research Center for Health Management, Institute for Future Studies in Health, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.

امین صابری نیا

Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.

محسن نژاد قادری

Health Deputy of Rafsanjan University of Medical Sciences, Iran.

محمدحسین مهرالحسنی

Research Center for Health Management, Institute for Futures Studies in Health, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran (Corresponding Author).