بررسی نقش میانجی گر انعطاف پذیری روانشناختی در رابطه میان هوش هیجانی و بهزیستی روانشناختی زوجین

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 213

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JARCP-5-1_008

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: پژوهشگران بر این باورند که هوش هیجانی یک عامل مهم در تعیین موفقیت فرد در زندگی بوده و به صورت مستقیم متغیرهای مربوط به «خود» شخص را تحت تاثیر قرار می دهد. هوش هیجانی موجب پردازش مناسب اطلاعات می شود که بار هیجانی دارد و استفاده از آن ها برای هدایت فعالیت شناختی ضرورت دارد؛ لذا هدف از پژوهش هاضر بررسی نقش میانجی بررسی نقش میانجی گر انعطاف پذیری روانشناختی در رابطه میان هوش هیجانی و بهزیستی روانشناختی زوجین بود. روش پژوهش: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و روش مطالعه ای توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره زوج درمانی و مشاوره منطقه ۷ تهران در سال ۱۴۰۱ بود که به شیوه نمونه گیری در دسترس ۱۵۰ نفر به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. سپس، شرکت کنندگان پرسشنامه های ذکر شده در قسمت ابزار پژوهش را تکمیل نمودند. در انتها، به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها از نرم افزار اس.پی.اس.اس و اموس و از ضرایب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها: یافته ها نشان داد اثر مستقیم هوش هیجانی بر انعطاف پذیری روانشناختی (۲۸/۰= β و ۸۲/۳ = t) معنادار است. همچنین اثر مستقیم هوش هیجانی بر بهزیستی روانشناختی (۳۶/۰= β و ۴۰/۳ = t) معنادار می باشد. همچنین، اثر مستقیم انعطاف پذیری روانشناختی بر بهزیستی روانشناختی (۴۰/۰= β و ۱۴/۴= t) نیز معنادار است. در نهایت، اثر غیر مستقیم هوش هیجانی بر بهزیستی روانشناختی ۲۹/۰ و اثر کل ۶۵/۰ به دست آمده است. نتیجه گیری: بنابراین می توان نتیجه گرفت که در رابطه میان هوش هیجانی و بهزیستی روانشناختی، متغیر انعطاف پذیری روانشناختی به عنوان میانجی گر می تواند این رابطه را تقویت کند.

Authors

روح اله طغرایی سمیرمی

M.A of Clinical Psychology, science and research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

نوشین دانشگر

M.A of Psychiatric Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Isfahan Branch (Khorasgan), Islamic Azad University, Isfahan, Iran.

مائده دیو سالار

Research assistant, Department of counseling and psychology, Iran-mehr the institute for social study and research, Tehran, Iran

مهدی قزلسفلو

Assistant Professor, Department of Psychology, Faculty of Humanities, Gonbad Kavoos University, Gonbad Kavoos, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ahmadi, S. A. A., Azar, H. K., Sarchoghaei, M. N., ...
  • Raghibi, M., & Gharehchahi, M. (۲۰۱۳). An Investigation of the ...
  • Raghibi, M., & Gharehchahi, M. (۲۰۱۳). An Investigation of the ...
  • نمایش کامل مراجع