تجسم های ترسیمی اعضای خانواده در کودکان بی سرپرست و همتایان عادی
Publish place: Iran Journal of Nursing، Vol: 27، Issue: 90
Publish Year: 1393
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 184
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJNIU-27-90_012
Index date: 5 August 2023
تجسم های ترسیمی اعضای خانواده در کودکان بی سرپرست و همتایان عادی abstract
چکیده
زمینه و هدف: توجه به تجسم های ترسیمی کودکان راهی برای شناخت دنیای درونی آن ها به شمار می رود. هدف این پژوهش مقایسه ی مولفه های تجسم های ترسیمی اعضای خانواده و ترسیم اعضای خانواده در نقش حیوانات در کودکان بی سرپرست و همتایان عادی بود.
روش بررسی: در این پژوهش مقایسه ای تعداد ۶۰ کودک ۷ تا ۱۰ سال (۳۰ پسر بی سرپرست و ۳۰ پسر عادی) به روش نمونه گیری تصادفی ساده در سال ۱۳۹۲ در شهر تبریز انتخاب و به وسیله آزمون نقاشی داف ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از مجذور کای و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: در بعد مولفه های شخصیت افزوده شده، شخصیت اول والدین، پدر و مادر حذف شده، نظم در ترتیب نقاشی، والدین به صورت حیوانات آزارنده، کودکان در نقش حیوانات دوست داشتنی و پدر به صورت حیوان درنده تفاوت معنی داری بین کودکان عادی و بی سرپرست وجود داشت (۰۱/۰> P ) اما در مولفه ی ترسیم مادر در نقش حیوانات نیشدار و استفاده از حیوانات دوست داشتنی بین دو گروه تفاوت معناداری دیده نشد (۰۵/۰< P ).
نتیجه گیری کلی: تفاوت قابل ملاحظه در تجسمات ترسیمی این دو گروه می تواند حاکی از وجود مشکلات روانشناختی در کودکان بی سرپرست باشد . توجه به تجسمات ترسیمی کودکان می تواند مبنایی برای ارزیابی شرایط روحی و روانی آنها قرار گیرد.
تجسم های ترسیمی اعضای خانواده در کودکان بی سرپرست و همتایان عادی Keywords:
تجسم های ترسیمی اعضای خانواده در کودکان بی سرپرست و همتایان عادی authors
منصور بیرامی
Professor of psychology, Faculty of Psychology, University of Tabriz, Tabriz, Iran
هانیه خرازی نوتاش
Master of Clinical Psychology, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran (٭Corresponding author). Tel: +۹۸ ۰۹۳۶۱۱۷۶۵۲۶ Email: clinicalpsychologist.notash@gmail.com
مجید محمود علیلو
Professor of psychology, Faculty of Psychology, University of Tabriz, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :