ارزیابی عملکرد و شاخص های سودمندی در کشت مخلوط جو و ماشک گل خوشه ای
Publish Year: 1389
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 193
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_SUST-20-4_007
Index date: 6 August 2023
ارزیابی عملکرد و شاخص های سودمندی در کشت مخلوط جو و ماشک گل خوشه ای abstract
این تحقیق به منظور بررسی اثر آرایشهای مختلف کشت بر عملکرد علوفهای جو و ماشک گلخوشهای در کشت مخلوط و کشت خالص و ارزیابی سودمندی زراعی و اقتصادی کشت مخلوط اجرا شد. آزمایش به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز واقع در اراضی کرکج در هشت کیلومتری تبریز در سال ۱۳۸۸ به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش شامل کشت خالص جو و ماشک گلخوشهای، کشت مخلوط افزایشی به ترتیب ماشک گل خوشهای: جو در نسبتهای ۱۰۰:۱۵، ۱۰۰:۳۰ و ۱۰۰:۴۵ و کشت مخلوط جایگزین به ترتیب ماشک گلخوشهای: جو در نسبتهای ۲:۱، ۳:۱ و ۴:۱ بودند. نتایج نشان دادند که بیشترین میزان عملکرد علوفه خشک مربوط به تیمار افزایشی ۱۰۰:۱۵ بود. بیشترین سودمندی کشت مخلوط (IA) متعلق به تیمار افزایشی ۱۰۰:۱۵ برابر ۴۱/۴ بدست آمد. محاسبه نسبت برابری زمین (LER) نشان داد که در کشت مخلوط ۱۰۰:۳۰ میزان عملکرد محصول ۳۲ درصد بیشتر از تک کشتی است (۳۲/۱= .(LERبالاترین مجموع ارزش نسبی (RVT) نیز در تیمار کشت مخلوط افزایشی ۱۰۰:۳۰ برابر ۱۴/۱ بود. همچنین بیشترین مقدار علوفه خشک از تیمار افزایشی ۱۵ : ۱۰۰ به دست آمد که به مقدار ۷۰۳۰ کیلوگرم در هکتار بود. با استفاده از نتایج این آزمایش میتوان گفت که برای تولید علوفه خشک، روش کشت مخلوط افزایشی بر روش کشت مخلوط جایگزینی و کشت خالص جو و ماشک گلخوشهای برتری دارد.
ارزیابی عملکرد و شاخص های سودمندی در کشت مخلوط جو و ماشک گل خوشه ای Keywords:
سودمندی کشت مخلوط ((IA , کشت مخلوط , جو و ماشک گل خوشه ای , مجموع عملکرد نسبی (RYT) , مجموع ارزش نسبی (RVT) , نسبت برابری زمین (LER)
ارزیابی عملکرد و شاخص های سودمندی در کشت مخلوط جو و ماشک گل خوشه ای authors
ایوب احمدی
دانشگاه تبریز
عادل دباغ محمدی نسب
دانشگاه تبریز
سعید زهتاب سلماسی
دانشگاه تبریز
روح اله امینی
دانشگاه تبریز
حسین جانمحمدی
دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :