اثر جاذب سم چند جزئی در جیره های آلوده به آفلاتوکسین B۱ بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و بافت شناسی کبد جوجه گوشتی
Publish place: Journal of Animal Production، Vol: 25، Issue: 2
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 133
This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JAP-25-2_006
Index date: 7 August 2023
اثر جاذب سم چند جزئی در جیره های آلوده به آفلاتوکسین B۱ بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و بافت شناسی کبد جوجه گوشتی abstract
اثرات افزودن جاذب سم چند جزئی به جیره های حاوی سم آفلاتوکسین B۱ بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و بافت شناسی کبد با استفاده از ۱۸۰ قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس ۳۰۸ در یک آزمایش فاکتوریل۳×۳ با سه سطح جاذب (صفر، ۰/۵ و یک کیلوگرم در تن) و سه سطح آفلاتوکسین B۱ (صفر، ۰/۵ و یک میلی گرم در کیلوگرم) در قالب طرح کاملا تصادفی با نه تیمار، چهار تکرار و پنج جوجه در هر تکرار به مدت ۴۲ روز بررسی شد. استفاده از سطح یک کیلوگرم در تن جاذب سم، تنها در سطح ۰/۵ میلی گرم در کیلوگرم سم آفلاتوکسین B۱ توانست تاثیر معنی داری در کاهش اثرات منفی صفات عملکرد رشد مانند میانگین افزایش وزن روزانه، وزن زنده و خوراک مصرفی روزانه در کل دوره پرورش داشته باشد. تغذیه جوجه ها با جیره های حاوی آفلاتوکسین B۱، سبب کاهش غلضت سرمی کلسترول، آلبومین و پروتئین کل و افزایش کراتینین و اوره شد (p<۰/۰۵). در نتایج بافت شناسی کبد، بروز التهاب سیاهرگ باب کبدی در تمام تیمارها مشهود بود، اما میزان فیبروز و نکروز در تیمارهای حاوی سطوح ۰/۵ و یک میلی گرم در کیلوگرم سم بیشتر از سطح صفر سم بود. استفاده از جاذب سم در جیره، اثری بر تغییرات بافتی کبد نداشت.بر اساس نتایج حاصل، افزودن جاذب سم چندجزئی به میزان یک کیلوگرم در تن به جیره های حاوی ۰/۵ میلی گرم در کیلوگرم سم آفلاتوکسین B۱ می تواند باعث بهبود صفات عملکرد رشد در کل دوره پرورش جوجه های گوشتی شود.
اثر جاذب سم چند جزئی در جیره های آلوده به آفلاتوکسین B۱ بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و بافت شناسی کبد جوجه گوشتی Keywords:
اثر جاذب سم چند جزئی در جیره های آلوده به آفلاتوکسین B۱ بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و بافت شناسی کبد جوجه گوشتی authors
یاسمین بحری
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی،دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
حسین مروج
استاد، گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :