بررسی ویژگی های کانی شناختی و شیمیایی غبار مناطق مختلف شهر کرمان
Publish Year: 1392
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 124
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_IJCM-21-2_011
Index date: 11 August 2023
بررسی ویژگی های کانی شناختی و شیمیایی غبار مناطق مختلف شهر کرمان abstract
یکی از مهمترین مشکلات زیست محیطی شهر کرمان، مسئلهی غبار آلودگی آن است. با توجه به اهمیت کانیشناسی در زمینهی بررسیهای زیست محیطی، غبار مناطق مختلف شهر کرمان از نظر کانیشناسی با استفاده از مقاطع نازک میکروسکوپی و پراش پرتو x (XRD) و نیز از نظر شیمیایی به روش جذب اتمی (ICP-MS) مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس بررسیهای کانیشناسی در تمام نواحی شهر، کانیهای کوارتز، کلسیت، فلدسپار، پیروکسن، میکا، زئولیت، سیلیکاتهای کلسیمآبدار و کانیهای رسی بیشترین میزان ذرات غبار را به خود اختصاص میدهند.کاهش اندازه و گرد شدگی کانیهای کوارتز و کلسیت از غرب به شرق، نشان دهندهی خاستگاه این ذرات از ناحیهی غرب است. حضور کانی جافئیت در غبار ناحیهی مرکزی شهر میتواند ناشی از راه یافتن غبار کارخانهی سیمان به آسمان شهر و فراوانی گیسموندین (نوعی زئولیت) در غبار ناحیه شمالی، ناشی از سطوح پلایایی شمال شهر است. بررسیهای ژئوشیمیایی نیز بیانگر بالا بودن غلظت عناصرAs, Cr, Sn,Zn, Cd در غبار ناحیهی غربی شهر بدلیل وجود فعالیتهای انسانی و صنعتی به ویژه حضور کارخانهی سیمان و ترافیک وسایل نقلیه در این مناطق است.
بررسی ویژگی های کانی شناختی و شیمیایی غبار مناطق مختلف شهر کرمان Keywords:
بررسی ویژگی های کانی شناختی و شیمیایی غبار مناطق مختلف شهر کرمان authors
سمیه رضائی
دانشگاه شهید باهنر کرمان
احمد عباس نژاد
دانشگاه شهید باهنر کرمان
زینب ذاکرین پور
دانشگاه شهید باهنر کرمان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :