کانی شناسی و زمین شیمی ذخیره بنتونیت تمینان، جنوب باختر نایین، استان اصفهان
Publish Year: 1394
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 151
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJCM-23-3_001
Index date: 11 August 2023
کانی شناسی و زمین شیمی ذخیره بنتونیت تمینان، جنوب باختر نایین، استان اصفهان abstract
ذخیرهی بنتونیت تمینان در فاصلهی ۲۵ کیلومتری جنوب باختری نایین، استان اصفهان قرار دارد. این ذخیره شکل لایهای و تودهای داشته و محصول دگرسانی برشهای توفی به سن الیگومیوسن است. یافتههای کانیشناسی نشان میدهند که مونتموریلونیت، هیولاندیت، کلینوپتیلولیت، کوارتز، آنورتیت، آلبیت، اورتوکلاز، کلسیت، بیدلیت، ایلیت، و میکروکلین از کانیهای مهم سنگساز این ذخیره هستند. الگوی توزیع REEهای بهنجار شده با کندریت، دلالت بر جدایش شدید LREEها از HREEها همراه با رخداد بیهنجاری منفی Eu طی بنتونیتزایی دارند. یافتههای زمینشیمیایی پیشنهاد میکنند که فرایندهای تبدیل برشهای توفی به بنتونیت در این منطقه در یک سیستم باز رخ داده و فرایندهای شستشو و تثبیت، دو فاکتور تنظیم کنندهی اصلی در تمرکز اغلب عناصر جزئی و خاکی نادر هستند. با توجه به نتایج بهدست آمده، بهنظر میرسد که pH اسیدی و میزان تغییرات آن، جذب سطحی، ناهمگنی ترکیب سنگ اولیه، تلفیق در ساختار بلور، اختلاف در درجهی همبافتشدن با لیگندهای سولفاتی، کلریدی و فلوریدی، درونزادی، تبادلات یونی، تمرکزهای بازماندی و تفاوت در میزان پایداری کانیها در برابر دگرسانی، فاکتورهای کلیدی کنترل کنندهی توزیع عناصر طی شکلگیری ذخیرهی بنتونیت تمینان هستند.
کانی شناسی و زمین شیمی ذخیره بنتونیت تمینان، جنوب باختر نایین، استان اصفهان Keywords:
Bentonite , Mineralogy , Distribution of elements , Leaching and fixation , Teminan , Naeen , بنتونیت , کانی شناسی , توزیع عناصر , شستشو و تثبیت , تمینان , نایین.
کانی شناسی و زمین شیمی ذخیره بنتونیت تمینان، جنوب باختر نایین، استان اصفهان authors
شیرین فتاحی
دانشگاه تبریز
علی اصغر کلاگری
دانشگاه تبریز
علی عابدینی
دانشگاه ارومیه
هاشم باقری
دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :