مروری بر نقش های مختلف مراقبین خانوادگی در مراقبت از زنان مبتلا به سرطان پستان
Publish place: Iranian Journal of Breast Diseases، Vol: 16، Issue: 2
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 124
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJBD-16-2_007
تاریخ نمایه سازی: 24 مرداد 1402
Abstract:
مقدمه: با توجه به تغییرات جدید در سیستم مراقبت های بهداشتی، مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان در محیط خانگی جایگزین بیمارستان شده است. تشخیص سرطان پستان در زنان، همه اعضای خانواده را تحت تاثیر قرار داده و وظایف آنها را تغییر می دهد. مشارکت خانواده در مراقبت از این بیماران ممکن است نتایج بهتری را به دنبال داشته باشد. مراقب خانوادگی می تواند یکی از اعضای خانواده بدون دریافت دستمزد باشد که در مراقبت های جسمی و پروسه بیماری کمک می کند و برای بهتر انجام دادن آن، باید این نقش ها را بداند. این مطالعه با هدف بررسی نقش مراقبین خانوادگی در زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.
روش بررسی: جستجو در پایگاه های داده google scholar، PubMed، Science direct، Magiran و SID انجام شد. کلیدواژه ها شامل مراقبین خانوادگی، سرطان پستان و نقش بودند. مقالات پژوهشی منتشر شده از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷ با موضوع مرتبط با عنوان انتخاب شدند. در مجموع ۸۰ مقاله جستجو و ۴۲ مقاله مورد استفاده قرار گرفت.
یافته ها: پس از بررسی این مقالات، نقش های مراقبین خانوادگی در سه بعد؛ ۱) نقش های پزشکی- عملی مانند غربالگری، تشخیص، درمان، مراقبت فیزیکی از بیمار و تسکین درد، ۲) نقش های روانی- اجتماعی مانند تصمیم گیری، دلگرمی و امیدبخشیدن، حمایت عاطفی و معنوی و تقویت روابط و ۳) نقش های مرتبط با امور مالی مانند تامین هزینه های زندگی و مراقبت و درمان، و پیگیری مطالبات بیمه سازماندهی شدند.
نتیجه گیری: مراقبین خانوادگی بیماران مبتلا به سرطان پستان می توانند نقش های خاصی را برای مراقبت از اعضای خانواده یا دوستان خود بیاموزند تا عوارض جانبی کمتری در طول مراقبت داشته باشند.
Keywords:
Authors
نسیم بزرگی
Department of Midwifery, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
صغری خانی
sexual and Reproductive Health Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
ذلیخا کرم الهی
Clinical Research Development Unit ۵azar Hospital, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran
فروزان الیاسی
School of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :