پایش غیرتهاجمی آمادگی قلبی تنفسی و ارتباط آن با شاخص های چاقی شکمی مردان

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 86

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-23-2_010

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: چاقی شکمی عامل خطر جدی در بیماری های قلبی عروقی به شمار می رود که ارتباط معکوسی با حداکثر اکسیژن مصرفی (VO۲ max) دارد. این مطالعه به منظور پایش غیر تهاجمی آمادگی قلبی تنفسی و ارتباط آن با چاقی شکمی مردان در سنین مختلف انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی مردان ۶۰-۲۰ ساله به روش خوشه ای از نواحی مختلف مراکز سه استان قزوین، آذربایجان شرقی و همدان انتخاب شدند. حجم نمونه به روش مورگان و به تعداد ۳۸۴ مرد از هر استان بود که در چهار رده سنی ۲۰ تا ۲۹ سال، ۳۰ تا ۳۹ سال، ۴۰ تا ۴۹ سال و ۵۰ تا ۵۹ سال تقسیم شدند. توان هوازی آزمودنی ها با روش های بروس، راکپورت، گام شمار و پرسشنامه بین المللی فعالیت بدنی (IPAQ) بررسی شد. همچنین شاخص های نسبت کمر به قد (WHtR)، نسبت کمر به لگن (WHR)، شاخص چربی بدن (BAI)، شکل بدن بر اساس سطح (SBSI) و شاخص توده بدنی (BMI) سنجیده شد. یافته ها: بین VO۲ max دسته های سنی مختلف در هر سه استان و همچنین خود استان ها تفاوت آماری معنی داری یافت شد (P<۰.۰۵). همچنین در شاخص های چاقی شکمی، بین دسته های سنی مختلف در استان های مذکور BMI ، BAI ، WHtR و WHR تفاوت آماری معنی داری داشتند (P<۰.۰۵). VO۲ max براوردی در هر سه استان با شاخص های چاقی شکمی فقط با SBSI ارتباط معکوس معنی دار نداشت. نتیجه گیری: کاهش سطح فعالیت بدنی و در راستای آن آمادگی قلبی تنفسی منجر به افزایش شاخص های چاقی شکمی در رده سنی مختلف شد که نشان دهنده ارتباط معکوس معنی دار VO۲ max با شاخص های چاقی مرکزی غیر از SBSI است.

Authors

داود آقایاری

M.Sc in Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran.

ولی اله دبیدی روشن

Professor, Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran / Athletic Performance and Health Research Center, Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Science, University of Mazandaran, Bab

افشین فیاض موقر

Assistant Professor, Department of Statistics, Faculty of Mathematical Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Silva DA, Tremblay M, Pelegrini A,Dos Santos Silva RJ, Cabral ...
  • Pollock ML, Foster C, Schmidt D, Hellman C, Linnerud AC, ...
  • نمایش کامل مراجع