تاثیر دوز بالای ویتامین D خوراکی در کاهش درد لگنی در قاعدگی دردناک اولیه

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 52

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJOGI-16-88_002

تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402

Abstract:

مقدمه: دیسمنوره اولیه، یکی از اختلالات بسیار شایع در سلامت زنان است که ناشی از انقباض های دردناک رحمی قبل یا در طول خونریزی در غیاب هرگونه عوامل پاتولوژیک لگنی می باشد. یافتن یک روش درمانی بدون عارضه که بتواند آن را کنترل کند، همیشه مدنظر بوده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تک دوز خوراکی بالای ویتامین Dدر درمان دیسمنوره اولیه انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی دوسوکور در بین سال های ۱۳۹۲-۱۳۹۱بر روی ۵۴ فرد مبتلا به دیسمنوره اولیه انجام شد. برای گروه مورد، ۳۰۰،۰۰۰ واحد ویتامین D تک دوز، ۵ روز قبل از شروع خونریزی قاعدگی و در سه سیکل متوالی و برای افراد گروه شاهد، دارونما تجویز شد. به هر دو گروه NSAID(داروی ضد التهابی غیر استروییدی) به منظور استفاده در صورت درد داده شد. شدت درد بیماران یک ماه قبل از شروع مطالعه و ۳ ماه پس از مطالعه با استفاده از خط کش درد VAS(مقیاس امتیاز دهی دیداری) سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون های کای دو، یو- من ویتنی، تی مستقل، آزمون اسپیرمن، فریدمن و کولموگروف- اسمیرنوف انجام شد. میزان معناداری p کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد. یافته ها: دو گروه از نظر سن (۷۰۴/۰=p)، سطح ویتامینDا(p=۰/۲۷۱)، سابقه خانوادگی دیسمنوره (۵۴/۰=p)، مصرف NSAIDا (۷۲/۰)، سطح تحصیلات (۲۸/۰) و شاخص توده بدنی (۰۹۷/۰=p) تفاوت آماری معنی داری نداشتند. میانگین شدت درد قبلاز درمان در گروه شاهد (۷۰/۱±۲۵/۷) و مطالعه (۷۰/۱±۲۵/۷) تفاوتآماری معنی داری نداشت (۵۸۴/۰=p). سطح درد در هر دو گروه، ابتدا بالا بود، سپس در ماه اول کاهش یافته بود. سطح درد در گروه دارونما در ماه دوم و سوم، نه تنها کاهش نیافت، بلکه افزایش یافت. ولی در گروه ویتامین D در ماه دوم و سوم کاهش یافت. بین ویتامین Dوشدت درد بر اساس VAS در چهار مرحله (قبل و سه مرحله بعد)، ارتباط آماری معناداری وجود نداشت(۵۲۶/۰=p، ا ۲۴۸/۰=p ا ۵۱۳/۰=p، ا ۰۵۹/۰=p  ). نتیجه گیری: استفاده از تک دوز بالای ویتامین D در درمان دیسمنوره، ایمن و موثر بوده و می تواند در کنار NSAID استفاده شود.

Authors

مریم زنگنه

استادیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

فیروزه ویسی

استادیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

انیس الدوله نانکلی

استادیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

منصور رضایی

استادیار گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

مینا عطائی

دستیار تخصصی زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Dawood MY. Primary dysmenorrhea : advances in pathogenesis and management. ...
  • Lassco A, Catalano A, Benvenga S. Improvement of primary dysmenorrhea ...
  • Wong CL, Farquhar C, Roberts H, Proctor M. Oral contraceptive ...
  • Marjoribanks J, Proctor M, Farquhar C, Derks RS. Nonsteroidal anti-inflammatory ...
  • Hashemipor S, Larijani B, Adibi H, Javadi E, Sedaghat M, ...
  • Dehghani Firouzabadi R, Aflatoonian A, Modarres S, Sekhavat L, Mohammad ...
  • نمایش کامل مراجع