بررسی کارایی تصفیه خانه فاضلاب شرق اصفهان در دستیابی به شاخص انگلبرگ

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 92

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HSR-8-1_018

تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402

Abstract:

مقدمه: امروزه کاربرد بازیافت فاضلاب در آبیاری محصولات کشاورزی مورد توجه زیادی قرار گرفته و این امر اهمیت آن را دو چندان کرده است که بالقوه می تواند مخاطرات بهداشتی و زیست محیطی جدی به همراه داشته باشد. لذا دستیابی به شاخص انگلبرگ جهت فاضلاب تصفیه شده ضرورت دارد. بر این اساس این تحقیق بر روی برکه های تثبیت تلفیقی تصفیه خانه شرق اصفهان به انجام رسید.روش ها: مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر در فصل زمستان ۱۳۸۹ و بهار ۱۳۹۰ انجام گردید. از فاضلاب خام ورودی و پساب خروجی برای تعیین تعداد کلیفرم مدفوعی و از پساب خروجی برای تعیین تعداد تخم نماتود و به صورت لحظه ای و هر دو هفته یک بار نمونه برداری انجام و آزمایش ها مطابق کتاب روش استاندارد ۲۰۰۵ صورت گرفت. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: نتایج نشان داد که هیچ نوع تخم نماتودی در پساب خروجی در فصل های زمستان و بهار مشاهده نشد؛ در حالی که میزان کلیفرم مدفوعی و حذف آن در پساب خروجی به ترتیب در فصل زمستان،۱۰۴ × ۸۴/۳ و ۱۵/۵ واحد لگاریتم و در فصل بهار،۱۰۴ × ۰۹/۲ در ۱۰۰ میلی لیتر و ۵/۴ واحد لگاریتم بود. میانگین هندسی تعداد کلیفرم های مدفوعی در فاضلاب خروجی تصفیه خانه در طول دوره۱۰۴ × ۹/۲ در ۱۰۰ میلی لیتر بود. در حذف کلیفرم های مدفوعی، اختلاف معنی داری بین دو فصل زمستان و بهار مشاهده نگردید (۲۵/۰ = P). نتیجه گیری: با توجه به میانگین هندسی تعداد کلیفرم های مدفوعی در پساب خروجی در طول دوره و مقایسه با استاندارد اعلام شده از طرف سازمان بهداشت جهانی (۱۰۰۰ >)، استفاده از چنین پسابی جهت آبیاری مزارع و کشاورزی جهت آبیاری نامحدود مجاز نمی باشد.

Authors

Davarkhah داورخواه ربانی

Assistant Professor, Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran.

Seyed Gholamabbas سید غلام عباس موسوی

Lecturer, Department of Biostatistics and Public Health, School of Health, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran.

Mohammad Bagher محمد باقر میران زاده

Associate Professor, Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran.

Abdolrahim عبدالرحیم ابراهیمی

MSc Student, Department of Environment Health Engineering, School of Health, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran.