بررسی اثر وضعیت سطوح رواناب در سامانه های استحصال و جمع آوری آب باران بر آستانه رواناب و نیمرخ نفوذ آب
Publish Year: 1393
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 138
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JIRCSA-2-3_001
Index date: 19 August 2023
بررسی اثر وضعیت سطوح رواناب در سامانه های استحصال و جمع آوری آب باران بر آستانه رواناب و نیمرخ نفوذ آب abstract
هدف از ایجاد سامانه های مختلف استحصال و جمع آوری آب باران در حوضه های کوچک، افزایش بهره وری بارش و بررسی امکان ایجاد باغ دیم روانابی است. بر این اساس افزایش سهم رواناب، کنترل تلفات تبخیر، آرایش سامانه های استحصال و جمع آوری آب باران (اندازه و شکل) و نقش مواد پلیمری سوپر جاذب برای دو رقم بادام دیر گل پیوندی مطالعه شد. این تحقیق از سال ۱۳۷۹ و به مدت ۶/۵ سال در منطقه یال ایلخچی شهرستان اسکو در آذربایجان شرقی اجرا شد. بر اساس نتایج تحقیق و با اعمال مدیریت کنترل تبخیر در پای کلیه درختان، تیمار برتر و قابل توصیه، شامل اندازه سطح رواناب ۷×۷ متر + سطوح رواناب تمیز و غلطک زده شده و بدون نیاز به استفاده از پلیمر است. تفاوتی بین شکل حوضه های جمع آوری رواناب وجود ندارد، اگر چه آرایش مربعی اندکی بر نیم دایره ای ارجحیت دارد. میانگین بارش ۱۷ ساله منطقه برابر با ۲۰۲ میلی متر بود که نشان می دهد ۸۴/۴، ۶۵/۳، ۵۱/۳ و ۳۶/۴ درصد از بارش کل به ترتیب بیشتر از ۲، ۴، ۶ و ۸ میلی متر بوده است. آستانه رواناب بسته به وضعیت سطوح حوضه های جمع آوری متفاوت بوده به طوری که در تیمار غلطک زده به ترتیب ۳/۵-۲/۵ میلی متر، در تیمار تمیز و صاف شده به ترتیب ۴/۵-۳/۵ میلی متر و در تیمار طبیعی به ترتیب ۵/۵-۴/۵ میلی متر اندازه گیری شد. با تحلیل ۱۷ ساله بارش منطقه (۹۲-۱۳۷۵) حداکثر ضریب رواناب سالانه برای آستانه بارش ۲، ۴، ۶ و ۸ میلی متر به ترتیب ۰/۵۷، ۰/۳۵، ۰/۲۲ و ۰/۱۴ بدست آمد. ضریب رواناب طرح برای شرایط استحصال و جمع آوری آب باران، هنگامی که آستانه بارش ۲، ۴، ۶ و ۸ میلی متر است به ترتیب ۰/۲۸ ،۰/۱۷، ۰/۱۱ و ۰/۰۷ به دست آمد. تعیین آستانه رواناب، نقش مهمی در طراحی سامانه ها و موفقیت باغ دیم روانابی تحت سامانه های استحصال و جمع آوری آب باران دارد.
بررسی اثر وضعیت سطوح رواناب در سامانه های استحصال و جمع آوری آب باران بر آستانه رواناب و نیمرخ نفوذ آب Keywords:
Design runoff coefficient , Rain , Threshold runoff , Threshold rain , Water harvesting systems. , آستانه بارش , آستانه رواناب , استحصال و جمع آوری آب باران , بارش , ضریب رواناب طرح.
بررسی اثر وضعیت سطوح رواناب در سامانه های استحصال و جمع آوری آب باران بر آستانه رواناب و نیمرخ نفوذ آب authors
علیرضا توکلی
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود)
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :