سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پیگیری اخبار ناخوشایند در حوزه سلامت

Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 147

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_HIM-19-4_001

Index date: 20 August 2023

پیگیری اخبار ناخوشایند در حوزه سلامت abstract

این مقاله به معرفی اصطلاح جدیدی در حوزه اطلاع یابی سلامت و ارتباطات سلامت به نام پیگیری اخبار ناخوشایند می پردازد و سعی دارد تا با اشاره به اثرات آن بر سلامت فرد و جامعه، نظر دست اندرکاران حوزه سلامت را به این موضوع جلب نماید.افراد در زندگی خود با طیف وسیعی از اخبار مواجه هستند که برخی از آن ها محتوای منفی و ناخوشایند دارند (۱). معمولا افراد جستجوی اطلاعات را به عنوان راهکاری برای مقابله با موقعیت های چالش برانگیز در نظر می گیرند. از سوی دیگر، کنار آمدن و انطباق با اطلاعات ناخوشایند هم می تواند یک رفتار مقابله ای باشد؛ زیرا به افراد در مورد خطرات موجود هشدار می دهد و آن ها را برای تهدیدهای مشابه در آینده آماده می سازد (۲). یکی از چالش های جدید حوزه سلامت، وجود، گرایش و تمایل بعضی از افراد به "پیگیری اخبار ناخوشایند" (Doom Scrolling or Doom surfing) است که که دلایل متنوعی دارد و می تواند حوزه های مختلف سلامت را دربرگیرد. برخی از این دلایل عبارتند از: استفاده غیرفعال از رسانه های اجتماعی، عادت به استفاده از رسانه ها، اضطراب، خودکنترلی ضعیف و برخی دیگر از ویژگی های شخصیتی افراد. همچنین احتمال انجام "پیگیری اخبار ناخوشایند" در مردان، بزرگسالان جوانتر و افراد سیاسی بیشتر است. در مجموع، چنین به نظر می رسد که پیگیری چنین اخباری برای این قبیل افراد از جذابیت خاصی برخوردار است. (۳).

پیگیری اخبار ناخوشایند در حوزه سلامت Keywords:

پیگیری اخبار ناخوشایند در حوزه سلامت authors

وحید نخ زری مقدم

دانشجوی دکترای تخصصی، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

احسان گرایی

دانشیار، گروه علوم تربیتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

فیروزه زارع فراشبندی

دانشیار، مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات در امور سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Yousefifar Hassan. Positivity in delivering bad news. Specialized scientific-educational monthly ...
Buchanan K, Aknin LB, Lotun S, Sandstrom GM. Brief exposure ...
Sharma B, Lee SS, Johnson BK. The Dark at the ...
Merriam Webster Dictionary [Online]. ۲۰۲۳ Jan-Mar. [cited ۲۰۲۳ Jan-Mar]; Available ...
Anand N, Sharma MK, Thakur PC, Mondal I, Sahu M, ...
Warnock C. Breaking bad news: issues relating to nursing practice. ...
نمایش کامل مراجع