سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقش سیستم های سازهای در شکل گیری اثر معماری

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,030

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCSA01_058

Index date: 25 September 2006

نقش سیستم های سازهای در شکل گیری اثر معماری abstract

یک سیستم سازه ای باید ضمن جوابگویی به نیازهای عملکردی، در مقابل بارهای وارده مقاومت نماید این مهم ترین وظیفه و نقش سازه می باشد. نیروهایی که یک سازه باید تحمل نماید عبارتند از: بار وزن خود سازه، بارهای طبیعی ناشی از باد، زلزله، شرایط محیط، آب و هوا و بارهای تولید شده در اثر عملکرد خاص سازه. این بارها می توانند شامل فشار آب بر دیواره یک سد یا فشار خاک بر یک دیوار حائل و یا وزن تجهیزات و لوازم کار در یک ساختمان اداری باشند. فرم سازهای انتخاب شده برای مقاومت دربرابر نیروها می تواند تحت تاثیر نیازهای عملکردی و هندسی فضای مورد نیاز انتخاب گردد و یا ممکن است هندسه سازه متناسب با نحوه اثر بیشترین نیروها که اصطلاحاً مسیر نامیده می شود، انتخاب گردد. (Load Path) نیرو بنا به تعریف مسیر نیرو عبارت است از مسیری که بارها یا تنش های حداکثر در جریان حرکت از نقطه اثر نیرو برروی سازه تا انتقال آن به زمین طی می کند. همانطور که یک جریان الکتریکی مسیری را طی می کند تا به زمین برسد، نیروها نیز باید توسط عناصر سازهای )از مسیرهای فرعی به مسیرهای اصلی، از تیرهای اصلی به ستونها، از ستون ها یه پی و…( منتقل گردند تا به زمین )مقاومت کننده نهایی( انتقال یابند. موثرترین مسیر نیرو مسیری است که توانایی های خاص مصالح استفاده شده بیشترین بهرهگیری به عمل آید. مثلاً استفاده حداکثر از کشش قابل توجه فولاد، مقاومت فشاری بتن و غیره در صورت بهره گیری از مسیر نیرو در طراحی فرم هندسی سازه میسر خواهد شد. در مقابل خمش، روشی نسبتاً غیر اقتصادی برای تحمل بار می باشد. این مساله را می توان با مقایسه نسبت هزینه به مقاومت در رفتارهای کششی و بطور آشکار استفاده از نظریه مسیر نیرو را (Piere Luigi Nervi) خمشی فولاد بررسی کرد. سازههای طراحی شده توسط پیرلوئیجی نروی در طرح خود نمایان می سازند. در حقیقت این نروی بود که ایده مسیر نیرو را در طراحی سازه برای اولین بار در دهه 50 معرفی نمود. او بسیاری از فرمهای سازه ای موثر خویش را از طبیعت )بطور مثال فرم برگها( الهام گرفت.

نقش سیستم های سازهای در شکل گیری اثر معماری Keywords:

نقش سیستم های سازهای در شکل گیری اثر معماری authors

محمود گلابچی

دانشیار گروه آموزشی معماری، دانشکده هنرهای زیبا – دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آلسوپ، بروس: 1371 "یک تئوری نوین در معماری" ترجمه: پرویز ...
پاولی، مارتین: 1380 " سیستم‌های ساختمانی آینده، نگاهی به معماری ...
سالوادوری، ماریو: 1376 " سازه در معماری" ترجمه: محمود گلابچی، ...
مور، فولر: 1380 " درک رفتار سازه‌ها" ترجمه: محمود گلابچی، ...
فرشاد، مهدی: 1353 " فرم‌های ساختمانی" دانشگاه شیراز. ...
Berger, H., 1996, *Light Structures - Structures Of Light', basel, ...
Cowan, H., 1971, ،، A rchitectural Structures' , New York, ...
Huxtable, A. L., 1960, ،، Pier Luigi Nervi', New York, ...
John Chilton, 2000, *Space Grid Structures? , Architectural Press, Oxford. ...
Mahmoud Golabchi, 1995, ،، The Art and Practice of Structural ...
Nervi, P.L., 1963, *Pier Luigi Nervi, Buildings, Projects, Structures 1953-1963', ...
Ove Arup, 1986, : Ove Arup & Partners, 1946-1986?, Academy ...
Salvadori M., 1990, *Why Buildings Stand Up, The Strength of ...
Siegel, C., 1975, ،Structure and Form in Modern A rchitecture?, ...
Ivan Margolius, Architects + Engineers = Structures, Wiely -Academy, 2002. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نقش سیستم های سازهای در شکل گیری اثر معماری" توسط محمود گلابچی، دانشیار گروه آموزشی معماری، دانشکده هنرهای زیبا – دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس سازه و معماری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیستم سازه، عملکرد، معماری، مسیر نیرو هستند. این مقاله در تاریخ 3 مهر 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4030 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یک سیستم سازه ای باید ضمن جوابگویی به نیازهای عملکردی، در مقابل بارهای وارده مقاومت نماید این مهم ترین وظیفه و نقش سازه می باشد. نیروهایی که یک سازه باید تحمل نماید عبارتند از: بار وزن خود سازه، بارهای طبیعی ناشی از باد، زلزله، شرایط محیط، آب و هوا و بارهای تولید شده در اثر عملکرد خاص سازه. این بارها ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نقش سیستم های سازهای در شکل گیری اثر معماری با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.