ارزیابی تکنیک PCR-RFLP در شناسایی تنوع ژنتیکی کلستریدیوم پرفرنجنس بیوتایپA

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 85

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-78-2_007

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1402

Abstract:

زمینه مطالعه: کلستریدیوم پرفرنجنس باسیل گرم مثبت بی هوازی و دارای اسپور است که بیوتایپ A آن مسئول انواع بیماری ها از جمله التهاب روده، اسهال خونی و قانقاریای گازی و یکی از عوامل اصلی سندرم خونریزی دهنده روده گاوها می باشد. تنوع ژنتیکی می تواند بیشترین تنوع فنوتیپی، توزیع جغرافیایی، ویژگی میزبانی، بیماریزایی، مقاومت آنتی بیوتیکی و حدت را در باکتری ها توضیح دهد. روش مولکولی مبتنی بر الگوی باندهایDNA ، باکتری را بر اساس اندازه قطعات تولید شده توسط هضم آنزیمی ژنوم طبقه بندی می کند.هدف: استاندارد سازی و کاربرد تکنیک PCR-RFLP در شناسایی تنوع ژنتیکی جدایه های کلستریدیوم پرفرنجنس بیوتایپ A.روش‎کار: استخراج DNA ژنومی سویه ها و سنتز توالی کامل لوکوس ژنی توکسین آلفا با استفاده از پرایمرهای اختصاصی طراحی شده با تکنیک PCR انجام شد. برش آنزیمی آمپلیکون های سنتز شده با آنزیم محدودالاثر Mse۱ انجام و قطعات حاصل با تکنیک الکتروفورز از یکدیگر تفکیک شدند و توسط نرم افزار های ImageJ وNTSYSPC  مورد بررسی قرار گرفتند.نتایج: یافته های به دست آمده نشان داد که توالی لوکوس ژنی توکسین آلفا ممکن است تغییرکند و حفاظت شده نباشد. در مطالعه حاضر چهار الگوی مختلف بر مبنای برش آنزیمی شناسایی شد. جهش در این لوکوس می تواند منجر به ایجاد تنوع در کلستریدیوم پرفرنجنس بیوتایپ A و ایجاد سویه های جدید شود.نتیجه­گیری نهایی: لوکوس ژنی توکسین آلفا می تواند یک نشانگر مولکولیDNA  در کلستریدیوم پرفرنجنس محسوب شود و تکنیک PCR-RFLP به عنوان ابزاری برای تایپینگ این باکتری و تخمین میزان روابط فیلوژنتیکی از طریق مطالعات مقایسه ای توالی های نوکلئوتیدی کاربرد داشته باشد.

Keywords:

Authors

حمید موسی حسنخانی

دانش آموخته واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

مهرداد شمس الدینی بافتی

بخش تحقیق و تولید فرآورده‎های بیولوژیک، شعبه کرمان، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران

نادیا کاظمی پور

گروه میکروبیولوژی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

مجتبی علی ملایی

بخش تحقیق و توسعه، شعبه کرمان، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران

فرخ رخ بخش زمین

گروه میکروبیولوژی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Freedman JC, Shrestha A, McClane BA. Clostridium perfringens enterotoxin: action, ...
  • Wani N, Wani SA, Munshi Z, Ahmad S, Shah MR, ...
  • Matsuda A, Aung MS, Urushibara N, Kawaguchiya M, Sumi A, ...
  • نمایش کامل مراجع