پیش بینی سرزندگی ذهنی بر اساس ابعاد انگیزشی و هدف پیشرفت در دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 115

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHPM-12-5_003

تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1402

Abstract:

مقدمه: دانشجویان پزشکی، به عنوان پزشکان آینده در نظام سلامت کشور نقش مهمی دارند؛ لذا، پرداختن به ابعاد سرزندگی ذهنی، ابعاد انگیزشی و هدف پیشرفت در آن ها ضروری است. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی سرزندگی ذهنی بر اساس ابعاد انگیزشی و  هدف پیشرفت در دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم  انجام شد.  روش کار: پژوهش حاضر به روش توصیفی– همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان رشته پزشکی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بودند. نمونه ها با روش نمونه گیری تصادفی ساده به روش قرعه کشی و با استفاده از جدول مورگان، ۲۵۶ تن انتخاب شدند. ابزارهای  مورد استفاده پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس سرزندگی ذهنی"  (Subjective Vitality Scale)، "پرسشنامه ابعاد انگیزشی" (Motivational Dimensions Questionnaire)، "پرسشنامه هدف پیشرفت" (Achievement Goal Questionnaire) بود. برای روایی ابزارها به پژوهش های پیشین اکتفا شد و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفاکرونباخ برای ابزارهای نامبرده، محاسبه شد. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۵ تحلیل شد. یافته ها: سرزندگی ذهنی بر اساس مولفه های ابعاد انگیزشی و هدف پیشرفت در دانشجویان پزشکی قابل پیش بینی بوده و ابعاد انگیزشی، در مجموع ۳۴/۰ و هدف پیشرفت ۲۲ درصد از واریانس سرزندگی ذهنی دانشجویان را پیش بینی می‎کند (۰۵/۰>P).   نتیجه گیری: سرزندگی ذهنی بر اساس مولفه های ابعاد انگیزشی و هدف پیشرفت در دانشجویان پزشکی قابل پیش بینی است. لذا پیشنهاد می شود از نتایج مطالعه حاضر برای افزایش انگیزش و هدف پیشرفت دانشجویان پزشکی جهت افزایش سرزندگی ذهنی آن ها استفاده شود.

Authors

مهرنوش معماریان

Department of Psychology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran

مجید ضرغام حاجبی

Department of Psychology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Tafarojei A, Yousefi F. [Relation of emotional intelligence to subjective ...
  • Ryan RM, Deci EL. From ego-depletion to vitality: Theory and ...
  • https://doi.org/۱۰.۱۰۱۶/j.jsp.۲۰۰۶.۰۴.۰۰۳Sheikholeslami R, Daftarchi E. [The prediction of students’ subjective vitality ...
  • https://doi.org/۱۰.۱۰۲۳/A:۱۰۰۷۱۳۶۱۱۰۲۱۸Tanhaye Reshvanloo F, Keramati R, Kareshki H, Torkamani M. [Factor ...
  • https://doi.org/۱۰.۱۰۸۰/۰۱۴۴۳۴۱۰.۲۰۱۱.۵۵۹۳۱۰ Moshtaghi S, Mirhashemi M, Sharifi H. [An investigation of the ...
  • Jalil Piran M, Risi Sheikh Veisi A, Jalil Piran N, ...
  • نمایش کامل مراجع