تاثیر روایت درمانی بر نشخوار فکری مادران جداشده از همسر

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 118

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_FPCE-8-1_001

تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1402

Abstract:

افزایش گرایش به طلاق یکی از برجسته ترین آسیب های خانواده و اجتماع است؛ این آسیب ها هزینه های انسانی، اجتماعی و اقتصادی بزرگی دارند که با عدم سلامت، اختلال عاطفی، اعتیاد و فقر خانوادگی رابطه دارد.(Sands, Thompson, & Gaysina, ۲۰۱۷). هدف پژوهش حاضر،  بررسی تاثیر روایت درمانی بر نشخوار فکری مادران جداشده از همسر بود. این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، همه مادران جداشده از همسر شهرستان بهبهان بودند؛ که از طریق یک مرکز مشاوره در بهبهان برای شرکت در پژوهش اعلام آمادگی کردند. روش نمونه گیری به روش هدفمند و به طور داوطلبانه بود. از میان کسانی که اعلام آمادگی کردند، ۴۴ نفر برمبنای ملاک های ورود به پژوهش انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. به منظور سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه نشخوار فکری نولن هوکسما و مارو (RRS) استفاده شد. این پرسش نامه توسط نولن هوکسما و مارو در سال (۱۹۹۱) برای سنجش نشخوار فکری طراحی و تدوین شده است؛ که دارای ۲۲ پرسش  است و بر پایه طیف چهارگزینه ای لیکرت از ۱ (هرگز) تا ۴ (همیشه) است. پیش از آغاز درمان و در فرجام درمان، اعضای دو گروه به پرسشنامه ها پاسخ دادند. اعضای گروه آزمایش در مرکز مشاوره نشاط شهرستان بهبهان در معرض پروتکل هشت جلسه ای روایت درمانی پاین (۲۰۱۳)  قرار گرفتند و اعضای گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. جهت تحلیل داده های پژوهش از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد و نتایج نشان داد که روایت درمانی مایه کاهش معنادار نشخوار فکری: (۰۱/۰  p<، ۵۳/۱۳ =F ) در گروه آزمایش در سنجش با گروه کنترل شد. نتایج این پژوهش حاکی از این است که روایت درمانی می تواند روش شایسته و کارسازی در کاهش نشخوار فکری مادران جداشده از همسر باشد.

Keywords:

Authors

حسین محققی

Department of Psychology, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran.

مینا رجبی

M A in Psychology. Department of Psychology, Faculty of Economics and Social Sciences, Bu-Ali Sina University, Hamadan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :