واکاوی عوامل موثر بر مناسبات سیاسی- نظامی سلجوقیان عراق با اتابکان زنگی موصل و شام
Publish place: Historical Studies of the Islamic World، Vol: 11، Issue: 26
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 100
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MTE-11-26_006
Index date: 26 September 2023
واکاوی عوامل موثر بر مناسبات سیاسی- نظامی سلجوقیان عراق با اتابکان زنگی موصل و شام abstract
حاکمیت همزمان اندیشههای ملکداری اسلامی– ایرانی و سنتهای اجتماعی ترکان در عرصه سیاسی ایران عصر سلجوقی، شرایطی را به وجود آورد که در کنار حکومت متمرکزی که توسط این خاندان پایهگذاری شد، به تدریج دودمانهای اتابکی نیز در گستره قلمرو سلجوقیان شکل گرفت. اتابکان زنگی موصل و شام (۵۲۱ – ۶۱۹ ق) از جمله زودپاترین این دودمانها بود که در سال ۵۲۱ ق توسط عمادالدین زنگی (۵۲۱ – ۵۴۱ ق) در سرزمین جزیره و شام تاسیس شد. در چنین ساختار سیاسی ضرورت برقراری مناسباتی میان حکومت مرکزی و دودمانهای اتابکی که تحت نظر سلاطین سلجوقی به صورت نیمهمستقل به حیات خویش ادامه میدادند، به وجود آمد. در دوره ۶۹ ساله همزمانی میان حکومت سلجوقیان عراق و اتابکان زنگی، مناسباتی میان طرفین شکل گرفت که غالبا جنبه سیاسی داشت. پژوهش حاضر تلاش دارد با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی و بهرهگیری از منابع کتابخانهای عوامل موثر بر شکلگیری این مناسبات و شیوه تاثیرگذاری این عوامل بر روابط دو حکومت را مورد بررسی قرار دهد. یافتهها نشان میدهد که عواملی همچون خلافت عباسی، جنگهای صلیبی و منازعات جانشینی سلجوقیان عراق موجب شکلگیری مناسبات میان سلجوقیان عراق و اتابکان زنگی شده بود. این عوامل موجبات تحول در مناسبات دو حکومت از مرحله واگرایی به همگرایی و بالعکس را فراهم آورده بود.
واکاوی عوامل موثر بر مناسبات سیاسی- نظامی سلجوقیان عراق با اتابکان زنگی موصل و شام Keywords:
واکاوی عوامل موثر بر مناسبات سیاسی- نظامی سلجوقیان عراق با اتابکان زنگی موصل و شام authors
رضا دریکوندی
گروه آموزشی تاریخ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
سید ابوالقاسم فروزانی
گروه آموزشی تاری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شیراز، شیراز،
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :