بررسی اثرات مخرب احتمالی حاصل از آب بخش فلوتاسیون کارخانهزغالشویی طزره بر محیط زیست و تاسیسات کارخانه (البرز شرقی-شاهرود)

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 62

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI12_224

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402

Abstract:

کارخانه زغالشویی طزره در سال ۱۳۵۳ احداث شد. خوراک کارخانه زغالسنگ کک شو با عیار ۵۰-۴۸ درصد و خروجی آن زغالسنگ با عیار ۷۵ درصد جهت ارسال به ذوب آهن اصفهان است. سلولهای فلو تاسیون، زغال هایحاصل از کلاسیفایر را با ابعاد کمتر از ۱ میلی متررا در برگرفته و بصورت فلوته شده به فیلتر دیسکی انتقالمی دهد. با انجام نمونه برداری از اب فلوتا سیون و آنالیز عناصر سنگین (Pb,Zn,Fe,Cr,Cu,Ni) به روش ASS فقط سه عنصر Pb,Cu,Ni هستند که در حد خیلی جزئی از حد مجاز بیشتر بوده و این آب چون هیچ نشتی به بیرون ندارد اثرات مضر آن بر روی محیط اطراف (زمینها و خاکهای اطراف کارخانه) منتفی است.در پارامترهای فیزیکو_شیمیایی نیز چون PH در حدود ۷/۶۵ است و حالت خنثی را نشان می دهد، لذا بررسی خاصیت اسیدی این آب نیز منتفی است ولی آنچه در این تحقیق بیش از حد مجاز بوده، مقادیر EC ،TSS ،Cl است که همگی بالا بودن مقدار جامدات معدنی را نشان می دهند که باعث افزایش رسوب و خورندگی لوله ها وتاسیسات می گردند و این مشکل هم با نصب تصفیه کن ها و فیلتر ها و ضد خورنده ها و استفاده از مواد پلیاتیلن قابل حل است.

Authors

عبدالمجید یعقوب پور

گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم، تهران

سروش مدبری

سازمان حفاظت محیط زیست

اکبر حضرتی

گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم، تهران

صادق سلطانی

گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم، تهران