اثربخشی آموزش کارکردهای اجرایی کودکان به شیوه بازی توام با مداخلات فراتشخیصی مشکلات هیجانی مادران بر کیفیت خواب و نشانگان روانشناختی کودکان دچار اختلال یادگیری

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 83

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-30-1_008

تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1402

Abstract:

زمینه و هدف: ارتقای کارکردهای اجرایی از طریق بازی از راه های بهبود یادگیری کودکان دچار مشکلات یادگیری است که اثربخشی قطعی آن نیاز به بررسی بالینی دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثربخشی آموزش کارکردهای اجرایی کودکان به شیوه بازی توام با مداخلات فراتشخیصی مشکلات هیجانی مادران بر اضطراب، افسردگی و کیفیت خواب این کودکان بود. روش تحقیق: این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری (دوماهه) بر روی ۴۲ کودک ۷ تا ۹ ساله در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل انجام شد. گروه های آزمایش یک و دو تحت آموزش کارکردهای اجرایی به شیوه ی بازی قرار گرفتند. هم چنین به مادران کودکان گروه آزمایش ۲ پروتکل یکپارچه مداخلات فراتشخیصی آموزش داده شد و مادران گروه آزمایشی اول به عنوان گروه کنترل مادران آموزشی دریافت نکردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۵ با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر با رعایت پیش فرض های آماری در سطح معنی داری (۰۵/۰α=) تحلیل شد. یافته ها: در متغیر کیفیت خواب در مرحله پیگیری و پس آزمون (۰/۰۰۱>P) و متغیرهای اضطراب مرحله پس آزمون (۰/۰۴P=) و پیگیری (۰/۰۵P=) و در متغیر افسردگی (۰/۰۰۱>P) بین گروه های مداخله و کنترل تفاوت معنی دار بود و مداخله باعث ارتقای کیفیت خواب کودکان و بهبود شاخص های اضطراب و افسردگی در هر دو گروه مداخله شده بود که این تاثیر در گروه کودکان و مادران بیشتر بود (۰/۰۰۱>P). نتیجه گیری: آموزش کارکردهای اجرائی به شیوه بازی با مداخلات فراتشخیصی مشکلات هیجانی مادران، بر نشانگان روانشناختی و کیفیت خواب کودکان با اختلال یادگیری موثر بود که می تواند بخشی از برنامه آموزشی دست اندرکاران آموزش وپرورش برای حل این مشکلات باشد.

Authors

الهام باغبان باغستان

PhD student in Educational Psychology, Department of Psychology, Birjand Branch, Islamic Azad University, Birjand, Iran

فاطمه شهابی زاده

, Department of Psychology, Faculty of Humanities, Birjand Branch, Islamic Azad University, Birjand, Iran

تکتم سادات جعفرطباطبایی

Department of Psychology, Birjand Branch, Islamic Azad University, Birjand, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Association AP. Diagnostic and statistical manual of mental disorders (DSM-۵TR): ...
  • Alipour F, Nejati V, Dehrouyeh Sh, Moradalian F, Bodaghi E. ...
  • Kopelman-Rubin D, Klomek AB, Al-Yagon M, Mufson L, Apter A, ...
  • Fay-Stammbach T, Hawes DJ, Meredith P. Child maltreatment and emotion ...
  • نمایش کامل مراجع