پیش بینی شکوفایی تحصیلی دانش آموزان بر اساس هوش اخلاقی: نقش میانجی انگیزه تحصیلی، هیجان های تحصیلی، اهمال کاری تحصیلی، و فرسودگی تحصیلی

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 141

This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-10-2_007

تاریخ نمایه سازی: 29 مهر 1402

Abstract:

زمینه و هدف: از عمده ­ترین عوامل موثر در توسعه نظام آموزشی که ارتباط مستقیم و معناداری با عملکرد تحصیلی دارد، مسئله شکوفایی افراد مشغول به تحصیل است. هدف پژوهش حاضر، تدوین مدلی برای تبیین شکوفایی تحصیلی دانش آموزان بر اساس هوش اخلاقی با میانجی گری متغیرهای انگیزه تحصیلی، هیجان های تحصیلی، اهمال کاری تحصیلی، و فرسودگی تحصیلی بود. روش: روش مطالعه حاضر، توصیفی - همبستگی و از نوع مدل سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری، شامل تمامی دانش ­آموزان دوره متوسطه شهر تهران در نیم­سال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بود که با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ‍ای تعداد ۲۰۱۰ نفر به ­عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. دانش‎آموزان به پرسشنامه‎های هوش اخلاقی (لنیک و کیل، ۲۰۰۵)، شکوفایی تحصیلی محقق­ ساخته انگیزه تحصیلی (والرند، ۱۹۹۲) ، هیجان­ های تحصیلی (پکران و همکاران، ۲۰۰۵)، اهمال ­کاری تحصیلی (سولومن و راثلبوم، ۱۹۸۴)، و فرسودگی تحصیلی (شائوفلی و همکاران، ۲۰۰۲) پاسخ دادند. به ­منظور تحلیل داده ­های پژوهش از مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم ­افزار پی­ال­اس ۳ استفاده شد. یافته ­ها: نتایج نشان دادند متغیر هوش اخلاقی به­صورت مستقیم تاثیر مثبت معناداری بر شکوفایی تحصیلی و انگیزه تحصیلی و تاثیر منفی معناداری بر هیجان تحصیلی، اهمال کاری تحصیلی، و فرسودگی تحصیلی دارد. اهمال­کاری تحصیلی، هیجان های تحصیلی و فرسودگی تحصیلی تاثیر منفی معنادار، و انگیزه تحصیلی تاثیر مثبت معناداری بر شکوفایی تحصیلی دارند. متغیر هوش اخلاقی با میانجی گری انگیزش تحصیلی، هیجان­های تحصیلی، اهمال کاری تحصیلی، و فرسودگی تحصیلی اثر معناداری بر شکوفایی تحصیلی دارد، و ۷۸ درصد از واریانس شکوفایی تحصیلی از طریق اثر مستقیم و غیر مستقیم هوش اخلاقی تبیین می شود.   نتیجه­ گیری: براین اساس به ­منظور افزایش شکوفایی تحصیلی دانش ­آموزان می توان به تدوین برنامه هایی در جهت بهبود هوش اخلاقی و در نتیجه انگیزه تحصیلی، هیجان ­های تحصیلی، اهمال­ کاری تحصیلی، و فرسودگی تحصیلی اقدام کرد. استلزامات نتایج به دست آمده در مقاله مورد بحث قرار گرفت.

Authors

فاطمه حسامپور

Department of Educational Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Semnan University, Iran

علی محمد رضایی

Department of Educational Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Semnan University, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Benlahcene A. Flourishing and student engagement in Malaysian university students: ...
  • Wen X, Zhang Q, Wang S, Liu X, & Xu ...
  • Qazi Tabatabayi, Seyyed Mahmoud (۱۳۷۴). Covariance structure models or Lieserl ...
  • نمایش کامل مراجع