بیان ژن CD۴۴ در کارسینوم پاپیلری تیروئید و ارتباط آن با عوامل موثر بر پیش آگهی
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 132
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-33-223_004
تاریخ نمایه سازی: 29 مهر 1402
Abstract:
سابقه و هدف: شناسایی فاکتورهای مرتبط با پیش آگهی بدخیمی ها در تصمیم گیری های درمانی و تعیین افراد پرخطر اهمیت ویژه ای دارند. باتوجه به این که شایع ترین بدخیمی تیروئید کارسینوم پاپیلری می باشد، در این مطالعه میزان بیان و نقش CD۴۴ در تعیین پیش آگهی کارسینوم پاپیلری تیروئید مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی تحلیلی در بیماران مبتلا به کارسینوم پاپیلری تیروئید که طی سال های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ در بیمارستان مصطفی خمینی تهران تحت تیروئیدکتومی قرار گرفتند انجام شد. اطلاعات دموگرافیک و خصوصیات ماکروسکوپی و میکروسکوپی توده ها از گزارش های پاتولوژی استخراج شد. بیان CD۴۴ از منفی تا بسیار شدید طبقه بندی شد. در نهایت، ارتباط بیان CD۴۴ با خصوصیات دموگرافیک بیماران و ویژگی های پاتولوژیک تومور بررسی شد.
یافته ها: ۸۰ بیمار مبتلا به کارسینوم پاپیلری تیروئید (۵۸ زن و ۲۲ مرد) با میانگین سنی ۴/۵۹±۴۰/۸۵ سال مورد بررسی قرار گرفتند. میزان تهاجم به غدد لنفاوی و کپسول به ترتیب ۲۷/۵درصد و ۴۸/۸درصد و میانگین اندازه تومور ۲/۲۷±۳/۵۵ سانتی متر بود. تمام بیماران بیش از ۵ درصد بیان CD۴۴ داشتند و بیان شدید CD۴۴ (۴۳/۸درصد) بیش ترین فراوانی را داشت و در ۲۱/۳ درصد موارد نیز بیان بسیار شدید بود. تفاوت معنی داری در وضعیت بیان ژن CD۴۴ برحسب جنسیت، سن و اندازه تومور وجود نداشت(۰/۰۵P>). اما بیان CD۴۴ با تهاجم به غدد لنفی(۷/۵۵OR=) و به خصوص تهاجم به کپسول (۲۴/۵۲OR=) ارتباط داشت.
استنتاج: با توجه به ارتباط میزان بیان CD۴۴ با تهاجم به کپسول و تهاجم به غدد لنفاوی در کارسینوم پاپیلری تیروئید، می توان از این بیومارکر به عنوان یک فاکتور موثر برای تعیین پیش آگهی بیماران استفاده کرد.
Keywords:
Authors
فاطمه باقرتاش
General Practitioner, Faculty of Medicine, Shahed University, Tehran, Iran
محمدرضا جلالی ندوشن
Professor, Department of Pathology and Anatomical Sciences, Faculty of Medicine, Shahed University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :