تجزیه فتوکاتالیستی بیس فنول A توسط نانو ذره اکسید روی از محیط های آبی
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 78
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-24-115_010
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
Abstract:
سابقه و هدف: بیس فنول A یک ترکیب آلی مضر برای سلامتی می باشد که در مقیاس وسیع در صنایع مختلف استفاده یا تولید می شود. این ترکیب بسیار پایدار و نسبت به تجزیه بیولوژیکی مقاوم می باشد. لذا هدف از این مطالعه بررسی میزان تجزیه بیس فنول A با استفاده از نانو ذره اکسید روی در حضور اشعه فرابنفش می باشد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع تجربی می باشد. مرفولوژی نانوذره با استفاده از اسکن میکروسکوپ الکترونی مشخص گردید. تعداد نمونه با استفاده از مدل آماری طرح مرکب مرکزی تثبیت شده تعیین شد. نمونه ها با غلظت مشخص از بیس فنول A و نانوذره در شرایط بهره برداری متفاوت به صورت مجزا در معرض اشعه UV قرار گرفتند. غلظت بیس فنول A با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار ۱۶Minitab انجام گرفت.
یافته ها: نتایج نشان دادند که راندمان تجزیه بیس فنول A با افزایش زمان ماند، دوز نانوذره، pH و کاهش آلاینده افزایش یافت. در مقادیر pH قلیایی، عملکرد نانو ذرات اکسید روی متفاوت از مقادیر اسیدی است. فرایند UV/ZnO قادر است ۹۷ درصد بیس فنول A را تجزیه نماید.
استنتاج: به طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که فرایند تجزیه فتوکاتالیستی با استفاده از نانوذره اکسید روی در حضور اشعه فرابنفش روشی بسیار موثر برای تجزیه کامل بیس فنول A می باشد.
Keywords:
ZnO nanoparticles , photocatalytic degradation , bisphenol A , بیس فنول A , نانو ذره اکسید روی , تجزیه فتوکاتالیستی
Authors
رمضانعلی دیانتی تیلکی
Associate Professor, Department of Environmental Health Engineering, Health Sciences Research Center, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مهدیه علم قلیلو
MSc Student in Environmental Health Engineering, Student Research Committee, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
فرزانه ویسی
MSc Student in Environmental Health Engineering, Student Research Committee, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :