کیفیت زندگی و سرنوشت بیماران دیابتی دچار قطع عضو اندام تحتانی
Publish Year: 1393
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 141
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JMUMS-24-116_011
Index date: 24 October 2023
کیفیت زندگی و سرنوشت بیماران دیابتی دچار قطع عضو اندام تحتانی abstract
سابقه و هدف: یکی از عوارض عمده در بیماران مبتلا به دیابت آمپوتیشن می باشدکه می تواند جنبه های مختلف زندگی افرادرا تحت تاثیر قرار بدهد. هدف از انجام این تحقیق پی بردن به سرنوشت بیماران دیابتی دچار آمپوتیشن اندام تحتانی و کیفیت زندگی آنها می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه آینده نگر که در بیمارستان حضرت رسول تهران از سال ۱۳۸۸ الی ۱۳۹۲ انجام شد،۱۲۱ بیمار شناخته شده دیابت تیپ۲ که تحت آمپوتیشن اندام تحتانی در سطوح مختلف قرار گرفته بودند به مدت ۴ سال مورد پیگیری قرار گرفتند. برای تعیین کیفیت زندگی از پرسشنامه SF-۱۲استفاده گردید و میزان مورتالیته و علت آن در این مدت ثبت شد. به وسیله نرم افزار SPSS متغیر های کیفی با آزمون کای دو و متفیر های کمی با آزمون تی مستقل ارزیابی شدند. مقادیر کم تر از ۰۵/۰ معنی دار درنظر گرفته شدند.
یافته ها: مورتالیته ۴ ساله بیماران دیابتی دچار آمپوتیشن ۳۶درصد برآورد می شود. بیماری های قلبی عروقی(۴/۶۳درصد)، مشکلات کلیوی (۶/۱۴ درصد)، حوادث مغزی (۲/۱۲ درصد) و عفونت (۸/۹ درصد) شایع ترین علل مورتالیته در این بیماران می باشند. مورتالیته در این بیماران به محل آمپوتیشن و تعداد آمپوتیشن ها ارتباطی نداشت ولی با مقدار مصرف انسولین ارتباط مستقیم داشت. امتیاز کیفیت زندگی هم در هر دو عملکرد جسمانی و روان در بیماران فوت شده پایین تر از بیماران در قید حیات بود( به ترتیب ۰۳/۰ و ۰۰۹/۰) اما در ارتباط با تعداد آمپوتیشن ها، اختلاف فقط در سلامت روان معنی دار بود(۰۰/۰).
استنتاج: بیماران دیابتی دچار آمپوتیشن باید به دقت از نظر عوارض دیابت کنترل شوند و از آن جایی که آمپوتیشن اندام تختانی به خصوص در بخش روان بیمار تظاهر می کند بهتر است در ویزیت های بیماران، به طور روتین مشاوره های روان پزشکی نیز اضافه گردد.
کیفیت زندگی و سرنوشت بیماران دیابتی دچار قطع عضو اندام تحتانی Keywords:
کیفیت زندگی و سرنوشت بیماران دیابتی دچار قطع عضو اندام تحتانی authors
علی یگانه
Assistant professor, Department of Orthopedics, Faculty of Medicine, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
افشین احمدزاده حشمتی
Assistant professor, Department of Orthopedics, Faculty of Medicine, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :