بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس نشخوار اشتباه (کمال گرایی شناختی)
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 17، Issue: 1
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 170
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-17-1_003
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
Abstract:
زمینه و هدف: نشخوار فکری به عنوان مجموعهای از افکار تکراری نسبت به خلق منفی یا رویدادها تعریف شده است و به عنوان راهبرد شناختی ناسازگار در اختلالات مختلف همچون افسردگی تاثیرگذار است. با توجه به اینکه پرسشنامه نشخوار اشتباه در جامعه ایرانی هنجاریابی نشده است؛ لذا، هدف این پژوهش بررسی ویژگیهای روانسنجی نسخهی فارسی مقیاس نشخوار اشتباه (MRS) در نمونه ایرانی بود.
روش بررسی: جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه افراد ۱۸ تا ۶۰ ساله در بازه زمانی آذر ماه ۱۴۰۱ الی دی ماه سال ۱۴۰۱ بودند. نمونه آماری پژوهش شامل ۲۷۰ نفر بودند که به روش نمونهگیری در دسترس از طریق فراخوان اینترنتی انتخاب شدند. به منظور بررسی روایی همگرا و واگرا از مقیاس دشواری در تنظیم هیجان (DERS-۱۶)، مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-۲۱) و پرسشنامه کمالگرایی چند بعدی استفاده شد. روایی سازه از طریق تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی قرار گرفت. پایایی به کمک روش آلفای کرونباخ و بازآزمایی و تجزیه و تحلیل دادهها با نرمافزارهای اس. پی. اس. اس. نسخه ۲۵ و لیزرل نسخه ۸/۸ انجام شد.
یافته ها: نتایج تحلیل عاملی تاییدی همانند فرم اصلی، چهار عامل: روان شناختی، روانتنی، اقتصادی و اجتماعی را مورد تائید قرار داد. همچنین، ضریب آلفای کرونباخ این مقیاس برابر ۹۳/۰ به دست آمد. علاوه بر این، ضریب بازآزمایی با فاصله چهار هفته برای این مقیاس برابر ۸۹/۰ به دست آمد. همچنین ضرایب همبستگی نشان دهنده روایی همگرا و تشخیصی مطلوب پرسشنامه بود (۰۰۱/۰P<).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که مقیاس نشخوار اشتباه (MRS) ابزاری قابل اعتماد و روا برای سنجش نشخوار اشتباه است.
Keywords:
Authors
نادر حاجلو
University of Mohaghegh Ardabili
سعید پورعبدل
Urmia University
مهدی بیکی
Islamic Azad University of Qom
رامین غریب زاده
University of Mohaghegh Ardabili
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :