فرایندپژوهی تکوین رشته مطالعات زنان معطوف به تغییرات پارادایمی جنسیت (مطالعه موردی: دانشگا ه های امریکا)
Publish place: woman in development & politics، Vol: 16، Issue: 4
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 143
This Paper With 25 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JWDP-16-4_003
Index date: 25 October 2023
فرایندپژوهی تکوین رشته مطالعات زنان معطوف به تغییرات پارادایمی جنسیت (مطالعه موردی: دانشگا ه های امریکا) abstract
رشته مطالعات زنان از دهه ۱۹۷۰ در امریکا تاسیس شده و به دلیل تعداد، تنوع موضوع و مواد درسی رشد روزافزونی داشته است. از وجوه مهم تکوین این رشته، پیوستگی به واقعیت در حال تغییر وضعیت زنان در جامعه امریکاست. تاسیس این رشته در کنار جنبش های مدنی زنان و با عنایت به تغییرات مفهومی و توسعه مصداقی حقوق و توانمندسازی زنان قابل پیگیری است. بیش از یک دهه است که رشته مطالعات زنان در امریکا، به رغم پویایی درون گفتمانی، با چالشی برخاسته از تغییرات پارادایمی حوزه جنسیت رو به رو هستند؛ به نحوی که حتی نام این رشته ناکافی و نارسا قلمداد میشود. مقاله حاضر، با روش فرایندپژوهی مبتنی بر آثار تاریخنگارانه مطالعات زنان در امریکا، به تحلیل انعکاس تغییرات پارادایمی زنان و جنسیت در تکوین این رشته و چالش های پیش روی آن می پردازد. فرایند تکوین این رشته در سه دوره، اعم از پارادایم سیستم جنس دوگانه: زنان در برابر مردان (۱۹۷۰ اوایل دهه ۱۹۸۰)، تغییر پارادایم از زن به زنان از زنان به جنسیت (دهه ۱۹۸۰ نیمه دهه ۱۹۹۰) و پارادایم تفوق گرایش های جنسی و هویت های جنسیتی (نیمه دهه ۱۹۹۰ تاکنون)، واکاوی شده است. فهم این پویایی گفتمانی در امریکا به فهم گفتمان جنسیت در سطح بین المللی می انجامد.
فرایندپژوهی تکوین رشته مطالعات زنان معطوف به تغییرات پارادایمی جنسیت (مطالعه موردی: دانشگا ه های امریکا) Keywords:
women’s studies , gender equality , women’s empowerment , sexual orientation and gender identity , the United States of America
فرایندپژوهی تکوین رشته مطالعات زنان معطوف به تغییرات پارادایمی جنسیت (مطالعه موردی: دانشگا ه های امریکا) authors
فاطمه قاسمپور
Resident Researcher of Women and Family Research Center
زهره نصرت خوارزمی
Assistant Professor, Faculty of World Studies, University of Tehran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :