اعتبارسنجی کاربست نظریه روایت شناسی ژنت در مقالات مجلات گروه های زبان و ادبیات عربی (مورد مطالعه: تحلیل انتقادی۱۸ مقاله)
Publish place: Journal of the Iranian Association of Arabic Language and Literature، Vol: 19، Issue: 67
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Arabic
View: 247
This Paper With 32 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IAALL-19-67_004
Index date: 25 October 2023
اعتبارسنجی کاربست نظریه روایت شناسی ژنت در مقالات مجلات گروه های زبان و ادبیات عربی (مورد مطالعه: تحلیل انتقادی۱۸ مقاله) abstract
کاربست نظریههای علمی حوزه زبان شناسی و روایتشناسی، در سالیان گذشته، جانی تازه به متون ادبی بخشیده و در این میان، نظریه زمان «ژرار ژنت» کاربردی گستردهتر داشته است. این پژوهش میکوشد با رویکردی انتقادی و روش تحلیل محتوا، «نتیجه گیری های» ۱۸ مقالهی منتشرشده در ۶ مجلهی تخصصی زبان و ادبیات عربی کشور را از منظر کاربست این نظریه، بررسی نماید، زیرا به باور نگارنده «نتیجهگیریهای» مقالات، حاصل اندیشه نویسندگان و بیان کوتاهی از محتوای کل مقاله است، به طوری که داوری درباره آن ها به منزله داوری درباره اصل مقاله شمرده خواهد شد. پرسش اصلی پژوهش آن است که این مقالات، شگردهای کاربرد زمان در نظریهی روایتشناسی ژنت را چگونه و به چه میزان به مضمون رمان مرتبط ساختهاند؟ نتایج به دست آمده، نشان میدهد که بیشتر آن ها، نظریه زمان ژنت را به شکل ظاهری به کار گرفتهاند، به گونه ای که برخی از آن ها صرفا به گزارشهایی از حضور صوری این نظریه و مولفه های آن: (ترتیب، تداوم، پرش زمانی، کانونشدگی، استرجاع و استباق) بسنده کردهاند، اما مسئله اصلی یعنی میزان معناداری کاربست این تکنیکهای روایتشناسی در خلق و برجستهسازی درون مایه رمان که اهمیت بسیار دارد و جوهره اصلی این نظریه است، در بیشتر این مقالات مغفول مانده است.
اعتبارسنجی کاربست نظریه روایت شناسی ژنت در مقالات مجلات گروه های زبان و ادبیات عربی (مورد مطالعه: تحلیل انتقادی۱۸ مقاله) Keywords:
اعتبارسنجی کاربست نظریه روایت شناسی ژنت در مقالات مجلات گروه های زبان و ادبیات عربی (مورد مطالعه: تحلیل انتقادی۱۸ مقاله) authors
علی سلیمی
استاد گروه زبان و ادبیات عربی، دانشگاه رازی، ایران، کرمانشاه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :