معاملات بازخورد در صندوق های قابل معامله زعفران

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 74

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JEAD-37-2_002

تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1402

Abstract:

صندوق­های کالایی یکی از انوع صندوق­های قابل معامله در بورس هستند که دارایی پایه آن­ها به جای سهام، محصولات کشاورزی، انرژی و یا فلزات می­باشند. این صندوق­ها به روش­های مختلفی نظیر نگه­داری فیزیکی کالا، قرارداد آتی کالای منفرد، سبدی از قراردادهای آتی کالاها و یا خریداری سهام کالاهای مختلف، سرمایه­گذاران خود را در مقابل بازار انواع کالاها قرار می­دهند. طی سال­های اخیر، این ابزار مالی با ایجاد مزیت­های فراوان به یکی از گزینه­های مهم سرمایه­گذاری در بین معامله­گران تبدیل شده است. با وجود این تحولات، شواهد کمی در ادبیات فعلی در مورد رفتار معاملاتی سرمایه­گذاران این صندوق­ها گزارش شده است. هدف از این مقاله، بررسی وجود معاملات بازخورد در رفتار معامله­گران صندوق­های کالایی زعفران در ایران می­باشد. به این جهت از داده­های روزانه دو صندوق زعفران موجود در بورس کالای ایران یعنی سحرخیز و نویرا، طی دوره زمانی ۱۴/۱۰/۱۳۹۹ الی ۳۰/۰۸/۱۴۰۱ و مدل معاملات بازخورد سنتانا-وادوانی (۱۹۹۲) استفاده شده است. نتایج حاصل نشان داد که نوسان بازدهی صندوق­های زعفران نسبت به اخبار مثبت و منفی متقارن می­باشد. با وجود بازار رسمی با هم­پوشانی کامل برای معاملات دارایی پایه، معامله­گران صندوق­های زعفران توجهی به انحراف قیمت بین صندوق­ها و خالص ارزش دارایی­ آن­ها ندارند. نتایج حاصل از برآورد مدل معاملات بازخورد نشان داد که علائمی از وجود معاملات بازخورد در هیچ کدام از صندوق­های زعفران دیده نمی­شود و معامله­گران این صندوق­ها توجهی به بازدهی گذشته آن ندارند. به نظر می­رسد بازار این صندوق­ها از کارایی برخوردار می­باشد که این موضوع را می­توان با خاص بودن دارایی پایه زعفران و سرمایه­گذاران این صندوق­ها در ارتباط دانست.

Keywords:

صندوق های قابل معامله , صندوق های کالایی زعفران , معاملات بازخورد

Authors

مهدی شاعرعطار

گروه اقتصاد، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

اکبر میرزاپور باباجان

گروه اقتصاد، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Abner, D. (۲۰۱۶). The ETF handbook. How to value and ...
  • Antoniou, A., Koutmos, G., & Pericli, A. (۲۰۰۵). Index futures ...
  • Chau, F., Deesomsak, R., & Lau, M. (۲۰۱۱). Investor sentiment ...
  • Dorfleitner, G., Gerl, A., & Gerer J. (۲۰۱۶). The pricing ...
  • https://tse.irhttps://www.fipiran.comhttps://www.ime.co.irhttps://www.tsetmc.irInternational investment funds assosiation (IIFA), (۲۰۲۲). Worldwide regulated open-end fund ...
  • Ivanov, S. (۲۰۱۳). The influence of ETFs on the price ...
  • Johnson, WF. (۲۰۰۹). Tracking errors of exchange traded funds. Journal ...
  • نمایش کامل مراجع