بررسی اثربخشی تمرینات ترکیبی (هوازی-مقاومتی) بر نشانگرهای التهابی در زنان چاق یائسه مستعد سرطان پستان: کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده، گروه کنترل موازی و یک مرکزی

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 54

This Paper With 23 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJBD-16-3_001

تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402

Abstract:

مقدمه: چاقی بیماری مزمن ناشی از عدم تعادل هموستاز است که با خطر ابتلا به سرطان پستان وابسته به استروژن پس از یائسگی مرتبط است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات تمرین ترکیبی (استقامتی- مقاومتی) بر نشانگرهای التهابی[اینترلوکین-۶(IL-۶)، تومور نکروز دهنده-آلفا (TNF-α) و استرادیول(E۲)] و شاخص­های عملکردی (VO۲max، تعادل،انعطاف پذیری و قدرت) زنان یائسه چاق مستعد سرطان پستان بود. روش بررسی: تحقیق ما از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده کور سازی نشده بود. سی زن یائسه کم تحرک و چاق در این مطالعه شرکت کردند [سن ۴۵ تا ۵۵ سال، دارای اضافه وزن یا چاق (BMI≥۲۵ kg/m۲)، غیر فعال (≤۱۵۰ min/week  فعالیت ورزشی) ، نمره خطر ۵ ساله ابتلا به  سرطان پستان مدل گیل بالاتر از (۱/۶۶)] و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (CT، n=۱۲)  و کنترل (CG، n=۱۳) تقسیم شدند. آزمودنی­ ها در یک مداخله ۱۲ هفته ­ای تحت نظارت (۵ روز در هفته؛تمرین هوازی ۳ جلسه ۳۰دقیقه و تمرین مقاومتی دو جلسه ۶۰ دقیقه) شرکت کردند. قبل و بعد از مداخله، نمونه خون برای ارزیابی سطوح E۲ و بیان ژن IL-۶  و TNF-α  از داوطلبان اخذ شد. شاخص­های عملکردی (قدرت، VO۲max، انعطاف و تعادل) در سه مرحله پیش، بین و انتهای مداخله اندازه ­گیری شد. بیان کمی ژن با استفاده از روش ۲-∆∆ct و از طریق نرم افزار REST ارزیابی شد. از آنوا و تعقیبی بونفرونی برای مقایسه ­ی گروه ها در سطح معنا داری ۰/۰۵α<  استفاده شد.          یافته­ ها: در پاسخ به پروتکل تمرینات ترکیبی؛ ، توده چربی(FM)، توده بدون چربی) LBM) و دور کمر (WC) در گروه تجربی به طور معنی­داری نسبت به گروه کنترل بهبود یافت(۰/۰۵P<، به طوری که کاهش توده چربی (۷/۷۳- %) و افزایش توده بدون چربی (۲/۵+ %) در گروه تجربی مشاهده شد.کاهش قابل توجهی در بیان IL-۶ (۰/۰۰۴P=) و TNF-α (۰/۰۰۱۳P=) در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل مشاهده شد؛ در حالی که تفاوت معنی­داری در سطوح استرادیول در گروه تجربی نسبت به کنترل وجود نداشت (۰/۰۵P>). تعادل (۰/۰۰۱P= )،  VO۲max(۰/۰۰۱P= )، قدرت ]فشردن دست (۰/۰۰۱P= )، بیشینه اندام تحتانی (۰/۰۰۱P= )] و انعطاف پذیری (۰/۰۰۲P= ) نیز  در گروه تجربی به طورمعنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش یافت. نتیجه گیری:  به نظر می رسد تمرینات ترکیبی و کاهش توده چربی ناشی از تمرینات ترکیبی، افزایش سیتوکین­ های پیش التهابی را کاهش داده که یکی از عوامل خطر در بروز سرطان پستان است. بنابراین، این مطالعه شواهد بیشتری از تعامل پیچیده بین استرادیول، سایتوکین­های پیش التهابی، بافت چربی و توده عضلانی را در زنان یائسه ارائه می­دهد.

Authors

وحید ساری صراف

Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Tabriz, Tabriz, Iran

جواد وکیلی

Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Tabriz, Tabriz, Iran

مریم حیدریان

Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Tabriz, Tabriz, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :