The Relationship Between Duration of Breastfeeding and Maternal Factors
Publish place: Journal of Advanced Biomedical Sciences، Vol: 5، Issue: 2
Publish Year: 1394
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 135
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JABS-5-2_006
Index date: 31 October 2023
The Relationship Between Duration of Breastfeeding and Maternal Factors abstract
زمینه و هدف: شیر مادر بهترین غذا برای شیرخوار محسوب می شود و تمام نیازهای غذایی را برای تامین سلامت کودک فراهم می کند. درباره عوامل موثر در شیردهی، نقش عواملی همچون بیماری های مادران و توصیه غلط اطرافیان مشخص شده است؛ اما هنوز عوامل بسیاری وجود دارند که به تاثیر آن ها در شیردهی توجه درخوری نشده است.
مواد و روش ها: این پژوهش، مطالعه ای مقطعی، با جنبه های توصیفی و تحلیلی است. حجم نمونه ۳۵۵ نفر بوده است، اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع آوری و با نرم افزار spss و آزمون های آماری، تجزیه و تحلیل گردید. معنی داری در سطح ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
نتایج: میانگین سن، وزن و قد افراد، به ترتیب ۰۹/۴۲ سال، ۲/۶۷ کیلوگرم و ۳/۱۶۰ سانتی متر بود. میانگین BMI (شاخص توده بدنی) نیز ۱۵/۲۶ بود. ۵/۵۹% مادران، اضافه وزن داشتند یا چاق بودند. ۵/۵۵% نیز تحصیلات بالاتر از دیپلم داشتند. ۴/۴۵% مادران دارای ۲ فرزند بودند. میانگین سن اولین و آخرین زایمان، به ترتیب ۲۲/۲۴ و ۸۶/۳۰ سال بود. ۷/۵۸% مادران نیز سابقه مصرف ocp داشتند. ۹/۱۱% از مادران، هرگز به فرزند خود شیر ندادند. میانگین مدت زمان شیردهی مادران ۷۵/۱۱ ماه بود. نتایج نشان داد بین مدت زمان شیردهی مادران، با سن، قد، میزان تحصیلات، محل خدمت، مصرف ocp، ورزش و وضعیت روحی مادر رابطه معنی داری وجود نداشته است (۰۵/۰< p)؛ اما با وزن و BMI بیشتر و سن کمتر هنگام اولین زایمان، مرتبط است و با آن ها افزایش می یابد.
نتیجه گیری: مادران مطالعه شده، حدود یک سال به فرزند خود شیر دادند و مدت شیردهی، با شاخص توده بدنی و سن هنگام اولین زایمان مرتبط است.
The Relationship Between Duration of Breastfeeding and Maternal Factors Keywords:
The Relationship Between Duration of Breastfeeding and Maternal Factors authors
فرهاد جعفری
Department of social medicine, school of medicine, shahed university, Tehran, Iran.
حوریه فرح روز
School of medicine, shahed university, Tehran, Iran.
زینب آییار
School of medicine, shahed university, Tehran, Iran.
بهزاد تدین
School of medicine, shahed university, Tehran, Iran.
فاطمه اعظمی
Department of Science in Medicinal Plants, Ministry of Agriculture, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :