نحوهی انتخاب گیاهان در برنامهریزی و معماری فضاهای سبز شهری در ایران(ارائهی روشی با استفاده از منطق و نظریهی مجموعهها در ریاضیات)
Publish place: Human Geography Research، Vol: 44، Issue: 3
Publish Year: 1391
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 100
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JHGR-44-3_007
Index date: 1 November 2023
نحوهی انتخاب گیاهان در برنامهریزی و معماری فضاهای سبز شهری در ایران(ارائهی روشی با استفاده از منطق و نظریهی مجموعهها در ریاضیات) abstract
فضای سبز برخلاف معنایی که ممکن است در عموم القا کند، تنها مکانی پوشیده از درخت گیاه و جدولکشی شده نیست، بلکه نمادی است از تفکرهای فرهنگی و اجتماعی یک جامعه و حوزهی شمول آن نیز، تنها پارکها را در بر نمیگیرد. کمابیش در تمامی موقعیتهای طراحی محیط، ترکیب گیاهان بیشترین اثر را در شیوهی ادراک مکان دارد. گیاهان مهمترین متغیرهای محیطی در معماری منظر و فضای سبز بهشمار میروند. وجود و عدم وجود ارتباط بصری منجر به احساس لذت و خوشایندی یا بیتفاوتی و ناخوشایندی میشود. با توجه بهوجود مشکلات فراوان در مقولهی فضای سبز در ایران، ارائهی روشهایی برای انتخاب گیاهان با دیدگاه سیستمی و جمعنگر امری ضروری به نظر میرسد. در این مقاله نخست مشکلات ناشی از انتخاب نادرست گیاهان در فضای سبز بررسی میشود و سپس گیاهان بهلحاظ بصری و اصول زیباشناختی مورد بررسی قرار میگیرند و پس از آن روشی مناسب برای انتخاب گیاهان بهصورت سیستمی و جمعنگر ارائه میشود که بر آیند سه دیدگاه اکولوژیکی ویژگیهای عملکردی و ویژگیهای بصری گیاهان است. منطق این روش، استفاده از نظریهی مجموعهها در ریاضیات است.
نحوهی انتخاب گیاهان در برنامهریزی و معماری فضاهای سبز شهری در ایران(ارائهی روشی با استفاده از منطق و نظریهی مجموعهها در ریاضیات) Keywords:
نحوهی انتخاب گیاهان در برنامهریزی و معماری فضاهای سبز شهری در ایران(ارائهی روشی با استفاده از منطق و نظریهی مجموعهها در ریاضیات) authors
کتایون تقیزاده
استادیار گروه معماری، دانشگاه تهران
عباس مینایی
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامهریزی شهری، دانشگاه تهران