سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی انرژی و اقتصادی تولید انگور در باغات مکانیزه و سنتی (مطالعه موردی: شهرستان ارومیه)

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,861

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAMEM07_270

Index date: 27 January 2013

ارزیابی انرژی و اقتصادی تولید انگور در باغات مکانیزه و سنتی (مطالعه موردی: شهرستان ارومیه) abstract

هدف از این تحقیق، تعیین میزان انرژیهای ورودی و خروجی و نیز ارزیابی اقتصادی تولید انگور در استان آذربایجان غربی در سال 4331 بود. برای این منظور، باغات انگور شهرستان ارومیه )مرکز استان( مورد بررسی قرار گرفته و دادههای مورد نیاز با استفاده از 411 عدد پرسشنامه و از طریق مصاحبه رودررو با باغداران جمع آوری گرفته و دادههای مورد نیاز با استفاده از 411 عدد پرسشنامه و از طریق مصاحبه رودررو با باغداران جمع آوری گردید. نمونه گیری، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقهای انجام شد. مقادیر انرژی از طریق حاصل ضرب میزان ورودی ها و خروجی ها در هم ارزهای انرژی آنها محاسبه گردید. در این تحقیق همچنین تأثیر متغیر نظام کشت بر روی شاخصهای انرژی و اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج بهدست آمده، کل انرژی مصرفی در این تحقیق برای تولید انگور 22880/02MJ.ha-1 بوده است. بیشترین سهم انرژی مصرفی برای انرژی کود شیمیایی (23/09%) و الکتریسیته (19/24%) و بیشترین سهم هزینهها بهترتیب با 59/46% و 11/45% برای کار کارگری و بسته بندی به دست آمد. شاخص های نسبت انرژی، بهره وری انرژی و افزوده خالص انرژی به ترتیب 7/65 و 0/65kg.MJ-1 و 152249/80kg.MJ-1 و شاخص نسبت سود به هزینه 1/81 به دست آمد. سهم انرژی های مستقیم، غیرمستقیم، تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر به ترتیب 62/59 و 36/63 و 33/94 و 65/28% محاسبه شد. نتایج نشان داد که تولید در باغات مکانیزه، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر بوده است.

ارزیابی انرژی و اقتصادی تولید انگور در باغات مکانیزه و سنتی (مطالعه موردی: شهرستان ارومیه) Keywords:

انگور , بهره وری انرژی , نظام کشت , نسبت سود به هزینه

ارزیابی انرژی و اقتصادی تولید انگور در باغات مکانیزه و سنتی (مطالعه موردی: شهرستان ارومیه) authors

اکرم غفاری قره باغ

کارشناس ارشد مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

ثمانه لواسانی

کارشناس ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه آفاق ارومی

محمد حسین آق خانی

دانشیاران گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

باقر عمادی

دانشیاران گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بی‌نام. 1387. نتایج طرح آمارگیری نمونه‌ای محصولات باغی سال 1387. ...
بی‌نام. 1389. سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌غربی، معاونت بهبود تولیدات ...
دانشگاه شیراز، 14 الی 16 شهریور 1391 ...
Cochran, W. G. 1977. Sampling Techniques. Third Edition ...
Cetin, C. and Vardar, A. 2008. An economic analysis of ...
Erdal, G., Esengun, K., Erdal, H. and Gunduz, O. 2007. ...
Helsel, Z.R. 1992. Energy and alternatives for fertilizer and pesticide ...
Kitani, O. 1999. CIGR, Handbook of Agricultural Engineering. Vol. 5. ...
Nieuwkoop, P. van., van der Velden, N., and Verhaegh, A. ...
Ozkan, B., Fert, C. and Karadeniz, C. F. 2007. Energy ...
Singh, S. and Mittal, J. 1992. Energy in Production Agriculture. ...
Singh, H., Mishra, D., and Nahar, N.M 2002. Energy use ...
Tabatabaeefar, A., Emamzadeh, H., Gh a s e miVarnamkhast _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی انرژی و اقتصادی تولید انگور در باغات مکانیزه و سنتی (مطالعه موردی: شهرستان ارومیه)" توسط اکرم غفاری قره باغ، کارشناس ارشد مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد؛ ثمانه لواسانی، کارشناس ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه آفاق ارومی؛ محمد حسین آق خانی، دانشیاران گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد؛ باقر عمادی، دانشیاران گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله انگور، بهره وری انرژی، نظام کشت، نسبت سود به هزینه هستند. این مقاله در تاریخ 8 بهمن 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1861 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف از این تحقیق، تعیین میزان انرژیهای ورودی و خروجی و نیز ارزیابی اقتصادی تولید انگور در استان آذربایجان غربی در سال 4331 بود. برای این منظور، باغات انگور شهرستان ارومیه )مرکز استان( مورد بررسی قرار گرفته و دادههای مورد نیاز با استفاده از 411 عدد پرسشنامه و از طریق مصاحبه رودررو با باغداران جمع آوری گرفته و دادههای مورد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی انرژی و اقتصادی تولید انگور در باغات مکانیزه و سنتی (مطالعه موردی: شهرستان ارومیه) با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.