سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی از نظر شرب با استفاده از شاخص Groundwater Quality Index (GQI) در دشت دزفول– اندیمشک

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,589

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SGSI16_005

Index date: 27 January 2013

ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی از نظر شرب با استفاده از شاخص Groundwater Quality Index (GQI) در دشت دزفول– اندیمشک abstract

امروزه با توجه به رشد جمعیت، گسترش شهرنشینی و توسعه بخشهای اقتصادی تقاضا برای آب در بخش های شرب، کشاورزی و صنعت روز به روز رو به افزایش می باشد. از طرفی با توجه به محدودیت های منابع آب شیرین، ارزیابی منابع آبی از لحاظ کیفی و کمی بویژه در مناطق خشک جایگاه ویژه ای در مطالعات منابع آب زیرزمینی پیدا کرده است به گونه ای که تأمین آب مصرفی مورد نیاز با کیفیت مناسب و عاری از هر گونه آلودگی به یکی از چالش های بشر تبدیل شده است. آب قابل شرب سالم باید دارای شاخص های کیفی متعددی مانند خواص فیزیکی، شیمیایی و غیره باشد. یکی از این شاخص ها، مقدار غلظت یون های اصلی در آب می باشد. سازمان بهداشت جهانی (WHO) حد مجاز غلظت این یون ها را در آب آشامیدنی مشخص کرده است. از روش های متداول ارزیابی کیفی آب از نظر شرب دیاگرام شولر است. این دیاگرام ، امکان بررسی آب را در یک نقطه خاص از منطقه مورد نظر ارائه می دهد. اما تغییرپذیری مکانی کیفیت آب زیرزمینی را نمی توان توسط این دیاگرام بررسی نمود. بابیکر و همکاران، Babiker et al. (2007) شاخص کیفیت آب زیرزمینی را Groundwater Quality Index (GQI) معرفی کرده اند. دراین تحقیق شاخص GQI بوسیله ی نرم افزار ArcGIS10 برای دشت دزفول- اندیمشک برآورد گردیده است. نتایج برآورد آن مقدار 94 تا 97 درصد را نشان داد. این مقادیر از شاخص GQI بیانگر این مسئله است که دشت از نظر استانداردهای اشامیدنی دارای کیفیت مناسب می باشد، این شاخص از شرق به غرب و شمال دشت افزایش می یابد.

ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی از نظر شرب با استفاده از شاخص Groundwater Quality Index (GQI) در دشت دزفول– اندیمشک Keywords:

کیفیت آب زیرزمینی از نظر شرب , دشت دزفول- اندیمشک , دیاگرام شولر , شاخص GQI , GIS

ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی از نظر شرب با استفاده از شاخص Groundwater Quality Index (GQI) در دشت دزفول– اندیمشک authors

راضیه بابامیر

دانشجوی کارشناسی ارشد هیدروژئولوژی ، دانشگاه شهید چمران اهواز

منوچهر چیت سازان

دکترای هیدروژئولوژی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکد

سید یحیی میرزایی

دانشجوی دکترای هیدروژئولوژی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Babiker, I. S., Mohamed, M. A. A., Hiyama, T. (2007) ...
ArcGIS Spatial Analyst Tutorial (2008) ESRI, United States of America. ...
WHO, World Health Organization (2004) Guidelines for drinking-water quality, vol ...
Badwan, A.B.I.2010. GIS Based System for Evaluating Groundwater Quality in ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی از نظر شرب با استفاده از شاخص Groundwater Quality Index (GQI) در دشت دزفول– اندیمشک" توسط راضیه بابامیر، دانشجوی کارشناسی ارشد هیدروژئولوژی ، دانشگاه شهید چمران اهواز؛ منوچهر چیت سازان، دکترای هیدروژئولوژی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکد؛ سید یحیی میرزایی، دانشجوی دکترای هیدروژئولوژی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کیفیت آب زیرزمینی از نظر شرب، دشت دزفول- اندیمشک ، دیاگرام شولر، شاخص GQI، GIS هستند. این مقاله در تاریخ 8 بهمن 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2589 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه با توجه به رشد جمعیت، گسترش شهرنشینی و توسعه بخشهای اقتصادی تقاضا برای آب در بخش های شرب، کشاورزی و صنعت روز به روز رو به افزایش می باشد. از طرفی با توجه به محدودیت های منابع آب شیرین، ارزیابی منابع آبی از لحاظ کیفی و کمی بویژه در مناطق خشک جایگاه ویژه ای در مطالعات منابع آب زیرزمینی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی از نظر شرب با استفاده از شاخص Groundwater Quality Index (GQI) در دشت دزفول– اندیمشک با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.