سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پهنه بندی دگرسانی و مراحل اسکارن زایی در کانسار آهن لجنه (جنوب شرق شاهرود)

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,549

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SGSI16_155

Index date: 27 January 2013

پهنه بندی دگرسانی و مراحل اسکارن زایی در کانسار آهن لجنه (جنوب شرق شاهرود) abstract

توده های نفوذی و اسکارن آهن لجنه در جنوب شرق شاهرود واقع است. توده های کوچک نفوذی با ترکیب غالب گابرویی، مونزونیتی، دیوریتی و سینیتی به درون سنگ های میزبان آهکی و دولومیتی سازند جمال نفوذ کرده، سبب اسکارن زایی و متعاقباً تمرکز گسترده ماده معدنی شده است. مجموعه کانی های گارنت، پیروکسن، اسکاپولیت، آمفیبول، کلریت و اپیدوت حاصل متاسوماتیسم گسترده در منطقه و تأیید کننده کانسار اسکارنی نوع کلسیک می باشند. شواهد صحرایی، نمونه برداری سیستماتیک و مطالعه مقاطع نازک، صیقلی و نازک صیقلی نشانگر یک منطقه بندی دگرسانی از درون توده نفوذی (درون اسکارن) به حاشیه آن (برون اسکارن) است. پیدایش کانی های شاخص درون اسکارن نظیر اپیدوت و پیروکسن ثانویه و تأثیر گسترده دگرسانی های مختلف عامل مهم شناسایی مجموعه درون اسکارن های متاگابرویی، متادیوریتی و متاکوارتزمونزودیوریتی می باشند. اسکارن های توسعه یافته در سنگ های کربناته میزبان (برون اسکارن) نیز از الگوی منطقه بندی پیروی کرده و به صورت توده ای، نواری و رگه ای یافت می شوند. اسکارن های توده ای شامل اسکار نهای گارنت پیروکسن دار، اسکاپولیت- مسکویت دار، اسکاپولیت دار، اسکارن گارنت دار، اسکارن نواری شامل کلسیت- مگنتیت اسکارن و اسکارن رگه ای از نوع اسکارن های گارنت دار می باشد. پهنه های دگرسانی در مرحله متاسوماتیسم پسرونده تشکیل اسکارن شکل گرفته اند که به ترتیب از داخل توده به سمت اطراف شامل: 1- سدیک- کلسیک، -2 پتاسیک و 3- پروپلیتیک می باشند. از درون توده نفوذی به سمت حاشیه آن به ترتیب دگرسانی های شماره 1 و 2 گسترش دارند. دگرسانی پروپلیتیک هم در حاشیه توده نفوذی و هم در مجموعه های برون اسکارن واقع در مجاورت توده توسعه پیدا کرده است و شامل مجموعه کانی های غالب اپیدوت، کلریت و اکتینولیت می باشد. تشکیل اسکارن طی دو مرحله متاسوماتیسم پیشرونده و پسرونده صورت گرفته است.

پهنه بندی دگرسانی و مراحل اسکارن زایی در کانسار آهن لجنه (جنوب شرق شاهرود) Keywords:

پهنه بندی دگرسانی و مراحل اسکارن زایی در کانسار آهن لجنه (جنوب شرق شاهرود) authors

الهام تاتاری

دانشجوی کارشناسی ارشد پترولوژی، دانشگاه صنعتی شاهرود

مریم شیبی

دکتری پترولوژی دانشگاه تهران، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

فردین موسیوند

زمین شناسی اقتصادی دانشگاه تربیت مدرس، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی ش

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Carten, R. B., (1986), S odium- Calsium metasomatism, chemical, temporal ...
relationships in theYerington, Nevada, porphyry deposit: Economic Geology, V. 81, ...
Korzhinski D.S., (1953), Outline of metasomatc processes. In: Main problems ...
_ Kretz, R.. (1983), Symbol for rock-forming minerals, University of ...
Shaw, D.M. (1960), The Geochemistry Of scapolite, J. Petrol, V. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پهنه بندی دگرسانی و مراحل اسکارن زایی در کانسار آهن لجنه (جنوب شرق شاهرود)" توسط الهام تاتاری، دانشجوی کارشناسی ارشد پترولوژی، دانشگاه صنعتی شاهرود؛ مریم شیبی، دکتری پترولوژی دانشگاه تهران، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود؛ فردین موسیوند، زمین شناسی اقتصادی دانشگاه تربیت مدرس، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی ش نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله لجنه، دگرسانی، اسکارن زایی، درون اسکارن، برون اسکارن هستند. این مقاله در تاریخ 8 بهمن 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1549 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که توده های نفوذی و اسکارن آهن لجنه در جنوب شرق شاهرود واقع است. توده های کوچک نفوذی با ترکیب غالب گابرویی، مونزونیتی، دیوریتی و سینیتی به درون سنگ های میزبان آهکی و دولومیتی سازند جمال نفوذ کرده، سبب اسکارن زایی و متعاقباً تمرکز گسترده ماده معدنی شده است. مجموعه کانی های گارنت، پیروکسن، اسکاپولیت، آمفیبول، کلریت و اپیدوت حاصل متاسوماتیسم ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پهنه بندی دگرسانی و مراحل اسکارن زایی در کانسار آهن لجنه (جنوب شرق شاهرود) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.