ارزیابی آزمایشگاهی اثر انرژی تراکم و درصد رطوبت بر رفتار مکانیکی لایه اساس حاوی خرده مصالح آسفالتی

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 80

This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TRJ-20-4_005

تاریخ نمایه سازی: 23 آبان 1402

Abstract:

در این تحقیق، مقاومت فشاری لایه اساس تثبیت شده سیمانی (CTB) حاوی ۱۰۰% مصالح خرده آسفالت (RAP ) با استفاده از نمونه­های با سنین مختلف بلوغ مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین منظور، بر اساس نتایج آزمایش تراکم، نمونه­های CTB در سه درصد مختلف سیمان (۴، ۵ و ۶%) و سه درصد آب (۵.۵، ۶.۵ و ۷.۵%) با بکارگیری دو روش تراکم براساس استانداردهای ASTM ۵۵۸ و ASTM D۱۵۵۷ ساخته شد. مجموعا تعداد ۲۷۰ نمونه­ فشاری در سنین عمل آوری ۳، ۷، ۲۸، ۵۶ و ۹۰ روزه مورد آزمایش مقاومت فشاری محدود نشده (UCS) قرار گرفت. آزمایش مقاومت فشاری محدود نشده به روش کرنش کنترل و با سرعت ۱.۳ میلیمتر بر دقیقه انجام گردید. به منظور بررسی تاثیر رطوبت ساخت، علاوه بر رطوبت بهینه، رطوبت­های کمتر و بیشتر از بهینه نیز مورد ارزیابی قرار گرفته است. در ادامه آزمایش­­ مقاومت کششی غیر مستقیم (ITS) بر روی نمونه­های منتخب (۴۵ نمونه) با تراکم اصلاح شده (ASTM D۱۵۵۷) و در رطوبت بهینه و با سنین عمل آوری ۳، ۷، ۲۸، ۵۶ و ۹۰  انجام گردید. مشخص شد که در هر طرح اختلاط، برحسب میزان انرژی تراکم و درصد سیمان مصرفی، مقاومت فشاری و کششی ماکزیمم ممکن است در رطوبت بهینه یا کمتر از بهینه رخ دهد. چنین می­توان گفت که از بین سایر عوامل تاثیرگذار، زمان عمل آوری و انرژی تراکم به ترتیب بیشترین و کمترین تاثیر را بر میزان مقاومت اکتسابی دارند. بر اساس نتایج بدست آمده، به نظر می­رسد که بکارگیری مخلوط­های CTB حاوی ۱۰۰% مصالح RAP به عنوان لایه اساس امکان­پذیر می­باشد.در این تحقیق، مقاومت فشاری لایه اساس تثبیت شده سیمانی (CTB) حاوی ۱۰۰% مصالح خرده آسفالت (RAP ) با استفاده از نمونه­های با سنین مختلف بلوغ مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین منظور، بر اساس نتایج آزمایش تراکم، نمونه­های CTB در سه درصد مختلف سیمان (۴، ۵ و ۶%) و سه درصد آب (۵.۵، ۶.۵ و ۷.۵%) با بکارگیری دو روش تراکم براساس استانداردهای ASTM ۵۵۸ و ASTM D۱۵۵۷ ساخته شد. مجموعا تعداد ۲۷۰ نمونه­ فشاری در سنین عمل آوری ۳، ۷، ۲۸، ۵۶ و ۹۰ روزه مورد آزمایش مقاومت فشاری محدود نشده (UCS) قرار گرفت. آزمایش مقاومت فشاری محدود نشده به روش کرنش کنترل و با سرعت ۱.۳ میلیمتر بر دقیقه انجام گردید. به منظور بررسی تاثیر رطوبت ساخت، علاوه بر رطوبت بهینه، رطوبت­های کمتر و بیشتر از بهینه نیز مورد ارزیابی قرار گرفته است. در ادامه آزمایش­­ مقاومت کششی غیر مستقیم (ITS) بر روی نمونه­های منتخب (۴۵ نمونه) با تراکم اصلاح شده (ASTM D۱۵۵۷) و در رطوبت بهینه و با سنین عمل آوری ۳، ۷، ۲۸، ۵۶ و ۹۰  انجام گردید. مشخص شد که در هر طرح اختلاط، برحسب میزان انرژی تراکم و درصد سیمان مصرفی، مقاومت فشاری و کششی ماکزیمم ممکن است در رطوبت بهینه یا کمتر از بهینه رخ دهد. چنین می­توان گفت که از بین سایر عوامل تاثیرگذار، زمان عمل آوری و انرژی تراکم به ترتیب بیشترین و کمترین تاثیر را بر میزان مقاومت اکتسابی دارند. بر اساس نتایج بدست آمده، به نظر می­رسد که بکارگیری مخلوط­های CTB حاوی ۱۰۰% مصالح RAP به عنوان لایه اساس امکان­پذیر می­باشد.

Keywords:

خرده مصالح آسفالتی , مخلوط اساس حاوی تراشه آسفالت , مقاومت فشاری محدود نشده , مقاومت کششی غیرمستقیم , اساس تثبیت شده سیمانی

Authors

سیدمحمد منصورزاده

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

احمدرضا محبوبی اردکانی

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

عطا آقایی آرایی

دانشیار، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Adresi, M., Khishdari, A., Ahmadi, A., & Rooholamini, H. (۲۰۱۹). ...
  • Arshad, M. (۲۰۲۰). Laboratory investigations on the mechanical properties of ...
  • Euch Khay, S.E., Euch Ben Said, S.E., Loulizi, V., & ...
  • Fedrigo, W., Núñez, WP., Castañeda López, MA., Kleinert, TR., & ...
  • Ghanizadeh, AR,, Rahrovan, M., & Bafghi, KB. (۲۰۱۸). The effect ...
  • Isola, M., Betti, G., Marradi, A., Tebaldi, G. (۲۰۱۳). Evaluation ...
  • Kazemi, M., Hajforoush, M., Talebi, P.K., Daneshfar, M., Shokrgozar, A., ...
  • Morian, D.A., Solaimanian, M., Scheetz, B., & Jahangirnejad S. (۲۰۱۲). ...
  • Mousa, E., El-Badawya, S., & Azam, A. (۲۰۲۰). Evaluation of ...
  • Transportation Geotechnics. ۱۰۰۴۱۴. ...
  • Roychand, R., Li, J., De Silva, S., Saberian, M., Law, ...
  • Suddeepong, A., Intra, A., Horpibulsuk, S., Suksiripattanapong, C., Arulrajah, A., ...
  • Xiong, Z., Wei, W., Liu, F., Cui, C., Li, L., ...
  • Xuan, D.X., Houben, L.J.M. Molenaar, A.A.A., & Shui, Z.H. (۲۰۱۲). ...
  • Yuan, D., Nazarian, S., Hoyos, L. R. & Puppala, A. ...
  • نمایش کامل مراجع