روش اصلاح شده PCR-RFLP برای تشخیص جهش JAK۲ V۶۱۷F در بیماران مبتلا به نئوپلاسم های میلوپرولیفراتیو

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 87

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_BLOOD-14-4_004

تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1402

Abstract:

چکیده سابقه و هدف نئوپلاسم های میلوپرولیفراتیو، از جمله بدخیمی های خونی هستند که علایم بالینی بسیار متغیری دارند. تقسیم بندی بیماران میلوپرولیفراتیو به دو گروه دارای کروموزوم فیلادلفیا(Ph+) و فاقد آن(Ph-) می باشد. در گروه Ph- ، بیماری­های پلی سایتمی ورا، ترومبوسایتمی اساسی، میلوفیبروز اولیه و دیگر بیماری های نادر قرار می­گیرد. این گروه از بیماران دارای جهش JAK۲ V۶۱۷F می­باشند که با درصدهای مختلف دیده می­شود. هدف از این مطالعه، اجرای روش اصلاح شده PCR-RFLP برای تشخیص جهشJAK۲ V۶۱۷F در بیماران مبتلا به نئوپلاسم های میلوپرولیفراتیو بود. مواد و روش ها در این مطالعه مقطعی، ۴۷ بیمار با درخواست آزمایش JAK۲ V۶۱۷F ، مورد بررسی قرار گرفتند. برای تمامی نمونه­ها آزمایش تشخیصی  JAK۲ V۶۱۷F با استفاده از روش استاندارد ARMS TaqMan Probe انجام شد. جهت تایید نهایی، برخی از نمونه­ها مورد توالی یابی ژنی قرار گرفتند. برای شناسایی ناحیه جهش با استفاده از روش PCR-RFLP ، آغازگر­های اختصاصی و آنزیم BsaXI استفاده شد. با توجه به این که در این مطالعه نمونه­های منفی و مثبت به همراه یک روش استاندارد برای تعیین جهش وجود داشت، محاسبه حساسیت و ویژگی این روش ۱۰۰% تعیین گردید. تحلیل نتایج توسط آزمون t انجام شد. یافته ها نتایج PCR-RFLP جهش JAK۲ V۶۱۷F برای تمامی نمونه­ها کاملا مشابه و منطبق با نتایج روش­های استانداردARMS TaqMan Probe  و تعیین توالی بود. نتیجه گیری روش PCR-RFLP دارای حساسیت تشخیصی قابل مقایسه­ای با روش­های Real Time PCR و تعیین توالی بود. مزیت این روش اصلاح شده، توانایی آن در افتراق انواع هموزیگوت و هتروزیگوت بیماران، وجود کنترل داخلی برای عملکرد آنزیم و هم چنین سهولت و صرفه اقتصادی آن است.

Keywords:

Key words: Myeloproliferative Disorders , PCR , Neoplasm , Philadelphia Chromosome , کلمات کلیدی: اختلالات میلوپرولیفراتیو , PCR , نئوپلاسم , کروموزوم فیلادلفیا

Authors

علیرضا مرادآبادی

دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کمیته تحقیقات دانشجویی

علیرضا فارسی نژاد

استادیار دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان

احمد فاطمی

استادیار دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Neoplasm M. International Journal of Biological & Medical Research. Int ...
  • Trifa AP, Popp RA, Cucuianu A, Dima D, Militaru MS, ...
  • James C, Ugo V, Le Couédic JP, Staerk J, Delhommeau ...
  • Zhao R, Xing S, Li Z, Fu X, Li Q, ...
  • Levine RL, Wadleigh M, Cools J, Ebert BL, Wernig G, ...
  • Kralovics R, Passamonti F, Buser AS, Teo SS, Tiedt R, ...
  • Er TK, Lin SF, Chang JG, Hsieh LL, Lin SK, ...
  • Cao HC, Lin J, Qian J, Yao DM, Li Y, ...
  • Jones AV, Kreil S, Zoi K, Waghorn K, Curtis C, ...
  • نمایش کامل مراجع