مقایسه اثربخشی بازی های توانبخشی شناختی رایانه ای (بازی آرام) و بازی های توانبخشی عملی (بازی های توجهی) بر حافظه کاری، بازداری پاسخ، و درک مطلب دانش آموزان نارساخوان

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 136

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-10-1_008

تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1402

Abstract:

زمینه و هدف: نارساخوانی، یکی از شایع­ ترین اختلالات یادگیری است که امکان سرایت به دیگر حوزه ­های تحصیلی و افت تحصیلی دانش ­آموزان دبستانی را در پی دارد. بدین ترتیب پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی بازی­ های­ توان بخشی شناختی رایانه ­ای (آرام) ­و بازی های توانبخشی عملی (بازی­ های توجهی) بر حافظه کاری، بازداری پاسخ، و درک مطلب دانش­آموزان دارای اختلال یادگیری خاص از نوع خواندن انجام شد. روش: پژوهش حاضر از نوع شبه ­تجربی با طرح پیش­ آزمون- پس ­آزمون شامل دو گروه آزمایشی و یک گروه گواه فعال بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش ­آموزان مشغول به تحصیل در پایه ­های دوم تا پنجم مقطع ابتدایی شهرستان اندیمشک در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بود که با روش نمونه ­گیری در دسترس ۶۰ دانش­ آموز انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه ۲۰ نفری (دو گروه آزمایشی و یک گروه گواه فعال) جایدهی شدند. برای گروه یکم بازی توانبخشی شناختی رایانه­ای و برای گروه دوم بازی توانبخشی عملی در ۱۱ جلسه ۴۵ دقیقه ای اجرا شد؛ در حالی که گروه گواه مداخله­ ای را دریافت نکرد. هر سه گروه در پیش­آزمون و پس­آزمون به آزمون­ های حافظه کاری وکسلر، برو-نرو، و آزمون خواندن و نارساخوانی (نما)، پاسخ دادند و داده ­های به­ دست آمده از این ابزارها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری و آزمون مقایسه زوجی بنفرونی تحلیل شدند.  یافته ­ها: نتایج تحلیل داده ­ها نشان داد که بازی­ های توانبخشی شناختی (رایانه­ ای و عملی) باعث بهبود حافظه کاری، بازداری پاسخ، و درک مطلب دانش ­آموزان نارساخوان می­ شوند (۰/۰۵ >p). همچنین نتایج آزمون بنفرونی نشان داد که توانبخشی رایانه ­ای در مقایسه با بازی ­های عملی از اثربخشی بالاتری برخوردار است. نتیجه­گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، بازی ­های توانبخشی (رایانه­ ای و عملی) می ­توانند به عنوان یک روش کارآمد در درمان اختلالات یادگیری توسط مشاوران و متخصصان به کار گرفته شوند.

Authors

محمد دریکوند

Faculty of Psychology and Educational Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran

منیجه شهنی ییلاق

Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran

علیرضا حاجی یخچالی

Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Rasouli S, Vahedi S, Gharadaghi A, Nemati S. Developing and ...
  • Afshari, A, Rezaei, R. The effectiveness of Sand Smart software ...
  • Mahdavi Najmabadi Z, Kadivar P, Arjmandnia A, Posheneh K. Investigating ...
  • Radfar F, Nejati V, Fathababdi J, Layegh H. Effect of ...
  • Salas-Gomez D, Fernandez-Gorgojo M, Pozueta A, Diaz-Ceballos I, Lamarain M, ...
  • Farzadi F, Behroozi N, Shahni Yilagh M, Omidian M. The ...
  • نمایش کامل مراجع