بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی ماست بدون چربی غنی شده با فیبر بامبو
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 113
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_FSCT-20-136_006
Index date: 21 November 2023
بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی ماست بدون چربی غنی شده با فیبر بامبو abstract
فیبرهای حاصل از ضایعات میوه ها و غلات منابع با ارزشی در تهیه محصولات فراسودمند مختلفی مانند ماست هستند. با توجه به اهمیت مصرف فیبرها در تامین سلامتی، هدف از انجام این پژوهش بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی ماست بدون چربی غنی شده با فیبر بامبو بود. برای این منظور فیبر بامبو با درصدهای ۱، ۲ و ۳ درصد به ماست بدون چربی افزوده شد و آزمونهای pH، اسیدیته، مقدار ماده خشک کل، پایداری، ویسکوزیته، رنگ سنجی و ارزیابی حسی در طی ۳ هفته نگهداری در یخچال (دمای ۴±۱ درجه سلسیوس) انجام پذیرفت. نمونه های تولیدی با ماست بدون چربی و ماست پرچرب بدون افزودنی فیبر مقایسه شدند. آنالیز داده های بدست آمده نشان داد که افزودن فیبر به نمونه های ماست باعث افزایش معنی دار (۰۵/۰P<) میزان اسیدیته، ماده خشک کل، ویسکوزیته، شاخص رنگی L، a و b در مقایسه با نمونه های شاهد بدون چربی و پرچرب شد. به علاوه، نتایج نشان داد که افزودن فیبر در نمونه های ماست باعث کاهش معنی دار (۰۵/۰P<) میزان آباندازی میشود، به این صورت که ماست شاهد بدون چربی با ۳/۱۲ درصد و نمونه حاوی ۳% فیبر با ۵۸/۸ درصد به ترتیب بیشترین و کمترین میزان آباندازی را در روز نخست تولید نشان دادند. در بررسی ارزیابی حسی، نمونه حاوی ۲ درصد فیبر بامبو با بالاترین امتیاز به عنوان بهترین نمونه معرفی گردید. لذا استفاده از فیبر بامبو با غلظت ۲ درصد علاوه بر بهبود ویژگیهای بافتی، فیزیکی و شیمیایی ماست، رضایت مصرفکننده را نیز می تواند به دنبال داشته باشد. از این رو می توان از فیبر بامبو در فرمولاسیون لبنیات از جمله ماست بهره برد.
بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی ماست بدون چربی غنی شده با فیبر بامبو Keywords:
بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی ماست بدون چربی غنی شده با فیبر بامبو authors
Zahra Nikeghbal
M. Sc. Graduated of the Department of Food Science and Technology, Fasa Branch, Islamic Azad University, Fasa, Iran
Dornoush Jafarpour
Assistant professor of the Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Fasa Branch, Islamic Azad University, Fasa, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :