بهینه سازی شرایط تولید آنزیم فسفولیپاز در محیط کشت غوطه وری توسط سویه Trichoderma atroviride sp. ZB-ZH۲۹۲
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 150
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-20-135_014
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1402
Abstract:
فسفولیپازها گروه مهمی از آنزیمها با کاربردهای گسترده در صنایع مختلف هستند. در این پژوهش بهینهسازی دو مرحلهای شامل استفاده از طرح غربالگری پلاکت- برمن و سپس بهینه سازی سطح پاسخ با هدف افزایش تولید فسفولیپاز سویه منتخب جهش یافته Trichoderma atroviride sp.ZB-ZH۲۹۲ انجام شد. در مرحله اول جهت غربالگری و انتخاب مهمترین فاکتورها بر میزان توده زیستی و فعالیت فسفولیپاز، از طرح پلاکت - برمن با هفت متغیر دما، زمان، میزان فسفولیپید سویا (به عنوان منبع کربنی)، میزان پپتون (به عنوان منبع نیتروژنی)، نسبت مساوی از منو و دی پتاسیم هیدروژن فسفات (به عنوان منبع فسفر)، درصد تلقیح و سن تلقیح، در دو سطح استفاده گردید. بر اساس نتایج حاصل از غربالگری متغیرهای زمان گرمخانهگذاری (۰/۰۱>P) ، دما گرمخانه گذاری (۰/۰۱>P) و فسفولیپید سویا (۰/۰۵>P) به عنوان منبع کربنی اثر معنی داری بر میزان فعالیت آنزیمی داشتند و در نتیجه جهت اجرای بهینه سازی نهایی به عنوان متغیرهای مستقل در طرح مرکبمرکزی به روش آماری سطح پاسخ وارد شدند. بر این اساس طی ۲۰ آزمایش طراحی شده، اثر سه متغیر دمای گرمخانه گذاری (°C ۳۰-۲۰)، زمان گرمخانه گذاری (۵-۳ روز) و فسفولیپید سویا (% ۹-۳) بر میزان فعالیت آنزیم مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج آنالیز واریانس (ANOVA) میزان %۴/۳۲ فسفولیپید، دما °C ۲۹/۷۳و زمان ۱۰۱/۷۶ ساعت گرمخانهگذاری به عنوان شرایط بهینه در تولید فسفولیپاز پیشبینی شدند. در این شرایط، میزان فعالیت فسفولیپاز (U/ml) ۳/۵۷ تعیین گردید که با نتیجه پیشبینیشده توسط مدل U/ml) ۳/۵۶) مطابقت داشت.
Keywords:
Authors
Zahra BeigMohammadi
Department of Food Science and Technology, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
Zohreh Hamidi Esfahani
Food Science and Technology Department, Agriculture Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
Kiyanoosh Khosravi Darani
Department of Food Technology Research, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :