بهینه سازی اثر همزمان تغییر پارامترهای رنگبری بر پایداری اکسایشی، کارایی رنگبری و حفظ ترکیبات ارزشمند روغن ذرت به روش سطح پاسخ (RSM)
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 123
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-19-130_020
تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1402
Abstract:
یکی از مهمترین مراحل فرایند تصفیه برای روغنهای خوراکی، مرحلهی رنگبری میباشد. رنگبری یک فرایند جذب است که شامل استفاده از خاکرس فعالشده با اسید به منظور حذف اجزای نامطلوب روغن است. بدینترتیب بهینهسازی پارامترهای رنگبری به طور عمده دما، زمان و غلظت خاکرنگبر به منظور جلوگیری از تغییرات نامطلوب روغن در مراحل بعدی و در طول نگهداری ضروری است. در این تحقیق روغن ذرت انتخاب شد و اثر تغییر پارامترهای رنگبری بر ویژگیهای شیمیایی روغن به منظور بهینهسازی فرایند موردمطالعه قرار گرفت. برای این منظور اثر زمان (۱۵، ۲۵، ۳۵، ۴۵ و ۵۵ دقیقه)، دما (۸۰، ۹۰، ۱۰۰، ۱۱۰ و۱۲۰ درجه سانتیگراد) و غلظت خاکرنگبر (۴/۰، ۶/۰، ۸/۰، ۱ و ۲/۱درصد) با استفاده از طرح آماری سطح پاسخ در ۵ سطح به روش طرح مرکب مرکزی Central Composite Design با هدف کاهش مصرف خاکرنگبر بررسی شد. اثر پارامترهای رنگبری بر پایداری اکسایشی (عدد پراکسید، عدد آنیسیدین، عدد توتوکس، مقدار اسید چرب آزاد، تست رنسیمت و جذب ویژه در ۲۳۲ نانومتر و ۲۷۰ نانومتر)، کارایی رنگبری (مقدار کاروتنوئید) و ترکیبات بیواکتیو (مقدار استرولها) در روغن ذرت مطالعه گردید. نتایج نشان داد پس از بهینهسازی بهترین شرایط برای مرحله رنگبری در روغن ذرت به منظور به حداقلرساندن ناخالصیها، حفظ ترکیبات بیواکتیو و حداقل مصرف خاکرنگبر زمان ۵۹/۳۵ دقیقه، دمای ۶۱/۱۰۳ درجه سانتیگراد و غلظت خاک رنگبر ۱ درصد بود که قادر بود ۵۷ درصد انتظارات را برآورده کند. نتایج عملی هیچ اختلاف معناداری با مقادیری که از طریق تئوری بدست آمدهبود نشان نداد و موید این نتایج بود.
Keywords:
Authors
Leila Sedaghat Boroujeni
PhD in Food Science and Industry, Department of Food Science and Industry, Islamic Azad University, Tehran Science and Research Unit, Tehran, Iran
Behnaz Naghshbandi
Department of Food Science and Industry, Islamic Azad University, Shahrekord Branch, Shahrekord, Iran.
Masoud Habibi Najafi
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :