بررسی ارتباط مقدار کوفتگی میوه گلابی در اثر فشارلبه پهن با روش سی تی اسکن و بعضی از خواص فیزیکی گلابی
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 107
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-16-92_013
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1402
Abstract:
بررسی روابط بین خواص فیزیکی مانند جرم، حجم و ابعاد میوه ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در این تحقیق مقدار کوفتگی گلابی در اثر بار فشاری لبه پهن با کمک آزمون غیرمخرب سی تی اسکن تعیین شد و به بررسی ارتباط مقدار کوفتگی با خواص فیزیکی گلابی و دوره انبارداری پرداخته شد. قبل از بارگذاری تعداد ۵۰ گلابی با استفاده از سی تی اسکن بررسی شده و تعداد ۲۷ گلابی که درصد پوسیدگی آن ها صفر بود انتخاب شدند و ابعاد گلابی ها (طول، عرض، ضخامت) گلابی ها اندازه گیری شد و خواصی مانند قطر معادل، قطر میانگین هندسی و مساحت سطح رویه محاسبه گردید. سپس گلابی های انتخابی تحت بارگذاری شبه استاتیکی با فشار لبه پهن با سه نیروی ۷۰، ۱۰۰ و ۱۳۰ نیوتن قرار گرفتند و انبارداری ۵، ۱۰ و ۱۵روزه برای بررسی تاثیر نیروهای وارده انتخاب شد. سپس بعد از بارگذاری و انبارداری با استفاده از سی تی اسکن در هر دوره از انبارداری میزان پوسیدگی محاسبه گردید. نتایج آزمایشات نشان داد که یک رابطه معکوس و غیر معنی دار بین قطر معادل و قطر میانگین هندسی با درصد پوسیدگی برقرار بود. همچنین برای سطح رویه و درصد پوسیدگی یک رابطه مثبت و غیر معنی دار برقرار است. در نهایت مشخص شد که هرچه گلابی سطح بیشتری را داشته باشند میزان درصد پوسیدگی نیز افزایش می یابد.
Keywords:
Pear , CT scan , Non-destructive , Physical Properties , Bruise. , خواص فیزیکی , سی تی اسکن , غیر مخرب , گلابی , کوفتگی
Authors
Mohsen Azadbakht
Associate Professor, Department of Biosystem mechanical engineering, Faculty of Water and Soil, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources.
Mohammad Vahedi Torshizi
MSc Student, Department of Biosystem mechanical engineering, Faculty of Water and Soil, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources.
Mohammad Javad Mahmoodi
MSc Student, Department of Biosystem mechanical engineering, Faculty of Water and Soil, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :