روش بهینه تولید زیست توده میسلیومی Ganoderma lucidum در ملاس نیشکر
Publish place: Plant Pathology Science، Vol: 9، Issue: 1
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 159
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_PPS-9-1_001
Index date: 27 November 2023
روش بهینه تولید زیست توده میسلیومی Ganoderma lucidum در ملاس نیشکر abstract
احمدی فر س، حسینی س م، محمدی گل تپه ا، جاهدی ا (۱۳۹۸) روش بهینه تولید زیست توده میسلیومی Ganoderma lucidum در ملاس نیشکر. دانش بیماری شناسی گیاهی ۹(۱): ۱۴-۱DOI: ۱۰.۲۹۸۲/PPS.۹.۱.۱.
مقدمه: قارچ دارویی Ganoderma lucidum به عنوان یکی از موثرترین محصولهای طب سنتی در شرق آسیا شناخته شده است. بدنه بازیدیوکارپ، میسلیوم و اسپور این قارچ حاوی حدود ۴۰۰ ترکیب مختلف زیست فعال به همراه پلی ساکاریدها، پپتیدوگلیکانها و تریترپنها، به عنوان گروههای موثر با ارزش دارویی میباشند. برای تولید مقیاس بزرگی از زیست توده این قارچ حاوی پل یساکاریدهای ضد تومور و سرطان، کشت غوطه ور آن یکی از موثقترین فنآوریها است. با توجه به اینکه رشد میسلیوم قارچ با عوامل محیطی مختلف مانند pH، دما و مواد مغذی در دسترس آن ارتباط دارد، هدف از این پژوهش تعیین تاثیر pH، دما، غلظتهای مختلف منبع کربن و نیتروژن بر رشد زیست توده قارچ در محیط ملاس نیشکر بود. مواد و روشها: بخش اول پژوهش به شناسایی ریختی و مولکولی جدایه ایرانی G. lucidum اختصاص داده شد. سپس تاثیر منبعهای کربن آرابینوز، مالتوز، سلولاز و زایلوز با غلظتهای ۰/۱، ۰/۲ و ۰/۳ درصد، منبعهای نیتروژن عصاره مخمر، MgSo۴.۷H۲O، پپتون وK۲Hpo۴ با غلظتهای ۰/۲، ۰/۳ و ۰/۴ درصد، اثر pH ۴، ۴/۵، ۵، ۵/۵، دماهای ۲۵، ۲۸ و ۳۲ درجه سلسیوس و تعداد ۲ ، ۳ یا ۴ قرص به قطر mm۲۵ زادمایه، بر تولید زیست توده میسلیومی G. lucidum در ملاس نیشکر، در آزمایشهای در قالب طرح آماری کاملا تصادفی با چهار تکرار برای هر تیمار در شرایط آزمایشگاهی مطالعه شدند. یافته ها: مقایسه میانگین وزن خشک میسلیوم تولیدی در تیمارهای مختلف این آزمایش نشان داد که بین تیمارهای مختلف در سطح احتمال ۵درصد اختلاف معنی داری وجود دارد. بیشترین توده میسلیومی قارچ با منبع نیتروژن پپتون با غلظت ۳/۰درصد، منبع کربن مالتوز با غلظت ۲/۰درصد ، pH=۵ ، دمای ۲۸ درجه سلسیوس و افزودن ۳ قرص به قطر ۵mm۲ زادمایه قارچ در محیط مایع ملاس نیشکر بدست آمد. نتیجه گیری: ملاس نیشکر میتواند به عنوان یک محیط ارزان و مقرون به صرفه برای تولید زیست توده G. lucodum مورد استفاده قرار گیرد. این پژوهش برای نخستین بار نشان داد، که میتوان با افزودن پپتون با غلظت ۰/۳ درصد ، مالتوز با غلظت ۰/۲ درصد، به ملاس نیشکر، با ۳ قرص به قطر ۵mm۲ زادمایه، در pH=۵ و دمای ۲۸ درجه سلسیوس بیشترین زیست توده این قارچ دارویی را تولید کرد.
روش بهینه تولید زیست توده میسلیومی Ganoderma lucidum در ملاس نیشکر Keywords:
Peptone , Immersed cultivation , Maltose , Sugarcane molasses , Ganoderma , پپتون , کشت غوطه ور , مالتوز , ملاس نیشکر , Ganoderma
روش بهینه تولید زیست توده میسلیومی Ganoderma lucidum در ملاس نیشکر authors
Saeideh Ahmadifar
Tarbiat Modares University
syed Mohsen Hosseini
Tarbiat Modares University
Ebrahim Mohammadi Goltapeh
Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
Akbar Jahedi
Tarbiat Modares University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :