۷- اثر اسانس مورد، کیتوزان و قارچکش تیابندازول بر کپک سبز مرکبات
Publish place: Plant Pathology Science، Vol: 11، Issue: 1
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 286
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_PPS-11-1_007
Index date: 27 November 2023
۷- اثر اسانس مورد، کیتوزان و قارچکش تیابندازول بر کپک سبز مرکبات abstract
مهدیان ص، رمضانی دومیرکلایی ا و تاجیک قنبری م ع (۱۴۰۰) اثر اسانس مورد، کیتوزان و قارچکش تیابندازول بر کپک سبز مرکبات. دانش بیماری شناسی گیاهی ۱۱(۱): ۸۸-۷۴.
Doi: ۱۰.۲۹۸۲/PPS.۱۱.۱.۷۴.
مقدمه: کپک سبز (Penicillium digitatum) از مهم ترین بیمارگرهای پس از برداشت میوه مرکبات است. سالانه دهها هزار تن از محصول مرکبات اغلب به وسیله کپک سبز در ایران از بین می رود. استفاده از سمهای شیمیایی برای مدیریت بیماری ضمن داشتن اثر سوء زیست محیطی موجب انتخاب جمعیت مقاوم قارچ می گردد و نیز سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازد، بنابراین مهار غیرشیمیایی بیمارگر هدف مهم پژوهشگران در سالهای اخیر شده است. مواد و روش ها: اجزای اسانس مورد(Myrtus communis L.) به وسیله دستگاه کلونجر استخراج و ترکیبات آن با دستگاه گاز کروماتوگرافی همراه با طیف سنج جرمی مورد شناسایی قرار گرفتند. اثر بازدارندگی از رشد پرگنه و جوانه زنی هاگ قارچ توسط اسانس مورد، کیتوزان و قارچکش تیابندازول به روش اختلاط آنها با محیط کشت PDA و PDB در آزمایشگاه و در انبار به روش آغشتگی سطحی میوه بررسی شد. یافته ها: سیزده ترکیب در اسانس مورد شناسایی شدند، که از نظر کمی بیشترین ترکیب ۱-۸ سینئول بود. اسانس گیاه مورد در غلظت ۱۷۰۰ قسمت در میلیون و کیتوزان در غلظت ۵۰۰ قسمت در میلیون، همانند قارچکش تیابندازول باعث بازدارندگی ۱۰۰ درصدی از رشد کلنی قارچ شدند. نتیجه گیری: استفاده از اسانس مورد یا کیتوزان به عنوان یک جایگزین قارچکش تیابندازول برای مبارزه با کپک سبز مرکبات امکان پذیر است.
۷- اثر اسانس مورد، کیتوزان و قارچکش تیابندازول بر کپک سبز مرکبات Keywords:
۷- اثر اسانس مورد، کیتوزان و قارچکش تیابندازول بر کپک سبز مرکبات authors
Safarali Mahdian
Department of Plant Protection, Sari Agricultural and Natural Resources University, Sari, Iran
Amir Ramzani domirkolaei
Department of Plant Protection, Sari Agricultural and Natural Resources University, Sari, Iran
Mohammadali Tajik ghanbari
Department of Plant Protection, Sari Agricultural and Natural Resources University, Sari, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :