فعالیت محافظت کبدی نانوذرات نقره سنتز شده با استفاده از عصاره آبی برگ انار در برابر سمیت کبدی القا شده در موش صحرایی
Publish place: Nova Biologica Reperta، Vol: 7، Issue: 4
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 146
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NBR-7-4_002
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
Abstract:
عصاره برگ انار از زمان بسیار قدیم در داروهای سنتی استفاده می شده است. از این عصاره به سبب دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی استفاده می شود. سنتز نانوذرات سبز یک زمینه نوظهور است که دامنه کاملا متفاوتی را برای فرمولاسیون های دارویی گشوده است. توسط بسیاری از کاربران گزارش شده است که نانوذرات سبز داروهای موثرتری در مقایسه با عصاره های ساده آنها هستند. بنابراین ، به منظور ارزیابی این گمانه زنی ها، کار حاضر برای ارزیابی فعالیت محافظت کبدی نانوذرات نقره سنتز شده با استفاده از عصاره برگ آبی گیاه انار در مقایسه با عصاره آبی انجام شد. پس از مسمومیت با CCl۴، در مقایسه با گروه کنترل میزان بیلی روبین سرم به طور معنی داری افزایش یافت (۰۵/۰> p) و سطح پروتئین کل به طور معنی داری کاهش یافت (۰۵/۰> p). علاوه بر این ، فعالیت آلکالن فسفاتاز، فعالیت آسپارتات آمینوترانسفراز و فعالیت آلانین ترانس آمیناز به طور قابل توجهی افزایش یافت (۰۵/۰> p). موش های مسموم شده با CCl۴، با عصاره برگ آبی و نانوذرات سنتز شده تحت تیمار قرار گرفتند، نتایج به وضوح برای عصاره آبی انار اثر محافظت کبدی را نشان داد، زیرا پروفایل کبد توسط سمیت CCl۴ تغییر یافته و به مقادیر کنترل طبیعی رسیده است. علاوه بر این، نانوذرات سنتز شده با استفاده از عصاره آبی برگ انار نسبت به عصاره آبی میوه انار به عنوان ماده محافظت کننده کبد موثرتر بودند.
Keywords:
ALP , ALT , AST , bilirubin , CCl۴ , liver profile , total protein , ALP , ALT , AST , CCl۴ , بیلی روبین , پروتئین توتال , پروفایل کبدی
Authors
Manoj Kumar
Department of Zoology, St. Xavier’s College, Ranchi – ۸۳۴۰۰۱, Jharkhand, India
Rakesh Ranjan
Department of Zoology, Ranchi University, Ranchi – ۸۳۴۰۰۸, Jharkhand, India
Amar Kumar
Department of Zoology, Ranchi University, Ranchi – ۸۳۴۰۰۸, Jharkhand, India
Manoranjan Prasad Sinha
Department of Zoology, Ranchi University, Ranchi – ۸۳۴۰۰۸, Jharkhand, India
Rohit Srivastava
گروه جانورشناسی، دانشگاه رانچی، رانچی - ۸۳۴۰۰۸، جارخند، هند
Sweta Subarna
گروه جانورشناسی، دانشگاه رانچی، رانچی - ۸۳۴۰۰۸، جارخند، هند
Samir Kumar Mandal
گروه جانورشناسی، دانشگاه رانچی، رانچی - ۸۳۴۰۰۸، جارخند، هند
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :