اثر افزایشی میدان الکترومغناطیسی بر بیان فاکتور رونویسی الیگودندروسیت ۱ و ۲ (Olig۱/۲) در کورتکس مغز موش
Publish place: Nova Biologica Reperta، Vol: 7، Issue: 4
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 86
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NBR-7-4_001
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
Abstract:
Olig۱ و Olig۲ دو فاکتور کپی برداری است که نقش تنظیم کنندگی در تمایز و اختصاصی شدن سلولهای اجدادی اولیگودندروسیت بازی میکنند. در این مطالعه اثر میدان الکترومغناطیسی بر غلظت کل پروتئین و بیان Olig۱ و Olig۲ در کورتکس مغز موش بررسی شد. بیست و یک موش نژاد Balb/c به سه گروه کنترل، تیمار و شم (تعداد ۷ موش برای هر گروه) تقسیم شدند. موشهای گروه تیمار درون بوبین (سولنوئید) بطور روزانه در معرض میدان ۵۰ هرتز /۱ میلی تسلا برای ۶ ساعت در هر روز و به مدت ۱۰ روز قرار داده شد. گروه شم درون همان بوبین ولی بدون میدان الکترومغناطیس قرار داده شد. بعد از اتمام این مدت موشها بیهوش شده و کورتکس مغز آنها برای آنالیز های بعدی جدا گردید. غلظت کل پروتئین و بیان Olig۱ و Olig۲ به ترتیب توسط اندازه گیری پروتئین Bio-Rad و وسترن بلات بررسی شد. تفاوت معنی داری در غلظت کل پروتئین در کورتکس مغز گروه تیمار در مقایسه با گروههای شم و کنترل دیده نشد. همچنین نشان داده شد که بیان Olig۱ و Olig۲ در کورتکس مغز موش گروه تیمار در مقایسه با گروههای شم و کنترل بیشتر است. نتیجه گیری میشود که میدان الکترومغناطیسی باعث افزایش بیان Olig۱ و Olig۲ در کورتکس مغز موش میشود. به علاوه چون Olig۱ و Olig۲ نقش مهمی در تکوین سلولهای اجدادی اولیگودندروسیت بازی می کند، نتیجه گیری می شود که EMF ممکن است با افزایش بیان Olig۱ و Olig۲ در تمایز سلولهای اجدادی اولیگودندروسیت نقش داشته باشد. مطالعه بیشتر برای تایید اثر میدان الکترومغناطیسی بر تمایز اولیگودندروسیت ضروری است.
.
Keywords:
cortex , gene expression , gliogenesis , magnetic radiation , Western Blot , بیان ژن , پرتو مغناطیسی , کورتکس , گلیوژنز , وسترن بلات
Authors
Farhad Mashayekhi
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
Somaye Shabani
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
Soheila Talesh Sasani
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
Zivar Salehi
Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :