تاثیر کیفیت آب ورودی به تصفیه خانه در ایجاد رنگ و کف در واحدهای فرایندی تصفیه آب (مطالعه موردی: تصفیه خانه آب کوه سبز)
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 99
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEHE-7-2_008
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
Abstract:
زمینه و هدف: پارامترهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی از مهمترین فاکتورهای تعیین کننده کیفیت آب آشامیدنی هست. هدف کلی این پروژه بررسی چگونگی تاثیرگذاری کیفیت آب ورودی به تصفیه خانه در تغییر رنگ آب و همچنین ایجاد کف در واحدهای مختلف فرایندی تصفیه آب است.
روش کار: این پژوهش به صورت مطالعه موردی و در در مقیاس واقعی برروی آب خام ورودی به تصفیه خانه آب کوه سبز انجام شده است. پژوهش در طول ۶ ماه در فاصله زمانی (بهمن ماه سال ۹۵ تا تیر ماه سال ۹۶) انجام گرفته است. در مرحله اول کیفیت آب خام بر اساس روشهای استاندارد متد ارزیابی گردید. در مرحله بعد تاثیرهر یک از پارامترها در ایجاد رنگ و کف در واحدهای فرایندی تصفیه آب و مکانیسم تاثیرات مورد بررسی قرار گرفته است .
یافته ها: میانگین تغییرات دما، کدورت ، رنگ آب ورودی به تصفیه خانه در طی دوره پژوهش به ترتیب oC۸/۱۵ ، NTU ۶ و TCU ۶ بوده و محدوده تغییرات pH از ۹/۶ الی ۴/۸ است. میانگین تغییرات EC، TOCو DOC به ترتیب برابر است با؛ μS/cm۷۶۵، mg/l۸/۵ و mg/l۵۳/۳. متوسط تغییرات UV۲۵۴ و SUVAبه ترتیب برابر است با l/m ۱۷۸/۰و L/mg.m ۸۵۶/۵. همچنین متوسط تغییرات اسید هیومیک، سورفاکتانت و کلروفیل a در آب خام ورودی به ترتیب برابر است با ۲۴/۰، ۰۵/۰ میلی گرم بر لیتر و ۴/۲ μg/m۲.
نتیجه گیری: بررسی ها نشان داد که پارامترهای کیفی آب ورودی به تصفیه خانه در ایجاد رنگ و کف در واحدهای فرایندی تصفیه آب موثرند.
Keywords:
Water quality , Natural organic matter , hydrophobic parts , Color , Foams , کیفیت آب , مواد آلی طبیعی , ترکیبات هیدروفبیک , رنگ , کف
Authors
بهمن معصومی
۱. Department of Environmental Engineering, Bushehr branch, Islamic Azad University, Bushehr, Iran
طیبه طباطبایی
۱. Department of Environmental Engineering, Bushehr branch, Islamic Azad University, Bushehr, Iran
نعمت اله جعفرزاده حقیقی فرد
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
سهند جرفی
Environmental Technologies Research Center, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
اسماعیل کوهگردی
۱. Department of Environmental Engineering, Bushehr branch, Islamic Azad University, Bushehr, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :