بررسی میزان مصرف رنگ های خوراکی مجاز و غیرمجاز در مواد غذایی عرضه شده در شهرستان نظرآباد در سال ۱۳۹۵
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 152
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEHE-4-4_004
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
Abstract:
زمینه و هدف: امروزه فناوری پردازش مواد غذایی برای افزایش ماندگاری یا بهتر نمودن ظاهر، ترکیب، بافت، طعم، رنگ، بو و ارزش غذا رو به سوی استفاده از افزودنیهای مواد غذایی آورده است. افزایش فراوان استفاده از رنگ های مصنوعی و مواد افزودنی علاوه تحریک اشتها و خوش طعمی غذا و بهبود شکل ظاهری آن و پنهان کردن نواقص ماده غذایی، ممکن است منجر به اثرات جانبی خطرناک احتمالی در مصرف کنندگان گردد. لذا هدف این مطالعه، بررسی کیفیت و فراوانی رنگ های مصنوعی مصرفی و غیرمجاز در مواد غذایی عرضه شده در شهرستان نظرآباد میباشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، شیرینیهای خشک، جوجه کباب خام و سس جوجه کباب در قنادیها، رستورانها و اغذیه فروشی ها شهرستان نظرآباد ازنظر مقدار رنگ مصنوعی موردمطالعه گرفت. تعداد ۲۵ نمونه از واحدهای موجود به صورت تصادفی بر اساس بیشترین احتمال وقوع نمونهگیری شد و به آزمایشگاه مواد غذایی انتقال یافت پس از استخراج رنگ احتمالی، مقدار رنگ موجود در نمونه ها با روش کروماتوگرافی مورد شناسایی قرار گرفت.
یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده ۸۸ درصد نمونه ها حاوی رنگ های مصنوعی غیرمجاز و ۱۲درصد نمونهها حاوی رنگ های مصنوعی مجاز بودند. از این میزان ۵۸/۹۲ درصد از نمونههای شیرینیهای خشک و۸۱/۸۱ درصد از نمونههای جوجه کباب خام و سس جوجه کباب از رنگ های مصنوعی غیرمجاز استفاده کرده بودند. و ۱۴/۷ درصد از نمونههای شیرینیهای خشک و ۱۸/۱۸ درصد از نمونههای جوجه کباب خام و سس جوجه کباب از رنگ های مصنوعی مجاز استفاده کردند.
نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که فراوانی استفاده از رنگ های مصرفی مصنوعی، می تواند ناشی از ضعف دانش بهداشتی و ایمنی فروشندگان مواد غذایی، قیمت پایین این رنگ های و دسترسی آسان میباشد.
Keywords:
Authors
سکینه ملایی توانی
MSc of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran.
سمیه نوبری
BS of Environmental health, Health Department of Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran
رخساره قاسمی
BS of Environmental health, Health Department of Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran
سجاد مظلومی
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :